Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΜΑΓΕΨΕ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διήμερες εκδηλώσεις με αφιέρωμα στο κερκυραίο Μουσουργό και συνθέτη του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων ΣΠΥΡΟ ΦΙΛΙΣΚΟ ΣΑΜΑΡΑ.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε η Φιλαρμονική Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμάρας»,ύστερα από πρόσκληση του «Συλλόγου Κερκυραίων και φίλων της Κέρκυρας –Β. Ελλάδος Οι Φαίακες»



Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 το απόγευμα στην μεγάλη πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας, η οποία είχε πλημμυρίσει από κόσμο, έγινε η υποδοχή της Φιλαρμονικής, η οποία έκαμε παρέλαση- περατζάδα, και έφτασε στη πλατεία συνοδευόμενη από τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος των Φαιάκων της Θεσσαλονίκης, με τις κερκυραϊκές παραδοσιακές φορεσιές, χορεύοντας, σε όλο το διάστημα της περατζάδας και στη πλατεία κερκυραϊκούς χορούς, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής.



Στην πλατεία και μπροστά από το Δημαρχιακό μέγαρο της Καλαμαριάς συνεχίσθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα .Παρόντες μεταξύ των επισήμων ο Πρόεδρος των Φαιάκων Θέμης Παγιατάκης με όλα τα μέλη του Δ.Σ. και εκ των συνδιοργανωτών, ο Δήμαρχος Κλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναιων - Μικρασιατικών Β.Ε. Εύθυμης Αρζόγλου. Με θερμά λόγια και πολλούς επαίνους για την Πνευματική και Καλλιτεχνική παράδοση της Κέρκυρας αλλά και την Φιλαρμονική, μίλησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, αναφερόμενος επίσης στου στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Καλαμαριά με τον Σύλλογο Κερκυραίων και με την Κέρκυρα. Παρόν μεταξύ των επισήμων και ο Κερκυραίος Λογοτέχνης και πρωτοπόρος της Δημοσιογραφίας, της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, Γιώργος Κάρτερ, με την σύζυγό του κορυφαία βιολονίστρια κα Ισμήνη Χρυσοχόου, προσκληθέντες από τους οργανωτές.



Την επόμενη ημέρα Σάββατο το βράδυ, δόθηκε η επίσημη παράσταση, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.


Την προσφώνηση των επίσημων και το όλο πρόγραμμα παρουσίασε ο ειδικός σύμβουλος στον τομέα πολιτισμένου του Συλλόγου Κερκυραίων, Γιάννης Καλαϊτζόγλου.


Τον Γιώργο Κάρτερ, ο οποίος μίλησε για το έργο του Σ. Σαμάρα , τίμησαν οι οργανωτές με τιμητική πλακέτα για την μεγάλη του προσφορά στην Λογοτεχνία την Δημοσιογραφία και την Ραδιοφωνία-Τηλεόραση.


Για το έργο και το ιστορικό της Φιλαρμονικής μίλησε ο Κοσμήτορας Νίκος Κούρκουλος.


Η Φιλαρμονική άνοιξε το πρόγραμμα με τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα και η κατάμεστη αίθουσα σείσθηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου. Στη συνέχεια έπαιξε μουσικά έργα του Σαμάρα, από τα γνωστότερα διεθνώς .


Στην εν λόγω εκδήλωση βραβεύτηκε με τιμητική Πλακέτα ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2008, Ανδρέας Κατσαρός - Αργυρό Μετάλλιο στην Κολύμβηση (50 μέτρα ύπτιο), Την πλακέτα παρέδωσε στον πρωταθλητή μας ο πρόεδρος των Φαιάκων Θέμης Παγιατάκης.


Ο Ανδρέας Κατσαρός μαζί και η οικογένειά του είναι μέλη του Συλλόγου Κερκυραίων Οι Φαίακες Έχει μεγάλες διακρίσεις σε πολλά Ελληνικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα .Είναι αριστούχος μαθητής και σήμερα Φοιτητής στο τέταρτο έτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του Καλλιρρόη Χειμαριού είναι Εφέτης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και ο πατέρας του Γιάννης Κατσαρός είναι γιατρός στη Θεσσαλονίκη.


Στη συνέχεια η Φιλαρμονική έκλεισε το πρόγραμμα με επιλογή Ελληνικών τραγουδιών με τον τραγουδιστή Α. Ρωμαίο και συνόδεψε την χορευτική ομάδα των Φαιάκων Θεσσαλονίκης σε κερκυραϊκούς χορούς. Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου και πολλές φορές στο ρυθμό της μουσικής, επανέφερε τον μαέστρο στη σκηνή και η Φιλαρμονική χάρισε στη Θεσσαλονίκη το « Μακεδονία ξακουστή….» ήταν η στιγμή που όρθιος όλος ο κόσμος χειροκροτούσε καθόσον η Φιλαρμονική σε ένδειξη τιμής στο όνομα της Κέρκυρας τίμησε τη Μακεδονία.


Την Φιλαρμονική διεύθυναν ο Αρχιμουσικός κ. Θύμης και ο Αναπληρωτής Αρχιμουσικός κ. Μεταλλινός.,


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Oι μαέστροι των φιλαρμονικών Καλαμαριάς Γιάννης Κούκας , Παπαφείου Φρίξος Σταυρίδης και της μπαντίνας Καλαμαριάς Γιώργος Κορωνάκης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Τριανδρίας Αντώνης Καρούμπης . Εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων και πολλά μέλη διαφόρων μουσικών σχημάτων (Φιλαρμονικών ,Ωδείων κλπ).


Στη δεξίωση που παρέθεσαν οι οργανωτές προς τιμή της Φιλαρμονικής παραβρέθηκαν ,τα μέλη και οι συνοδοί της , τα τιμηθέντα πρόσωπα ,όλοι οι επίσημοι και οι εκπρόσωποι των οργανωτών. Κάπου στα μεσάνυχτα και πιο αργά, μουσικοί της φιλαρμονικής σχημάτισαν ορχήστρα και οι προσκεκλημένοι, τραγούδησαν και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Ο Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Βορείου Ελλάδος «Οι Φαίακες», ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων: Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, την Ένωση Σμυρναίων- Μικρασιατικών Β.Ε. ,τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης και βέβαια την Φιλαρμονική Κορακιάνας που εκπροσώπησε επάξια τη Κέρκυρα και ακόμα την Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς και τον Μαέστρο της Μπαντίνας Γιώργο Κορωνάκη για την συμπαράσταση του και τις διευκολύνσεις.


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Κερκυραίων οι Φαίακες και στα μέλη του Δ.Σ για την άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων και την μεγάλη του προσφορά στο νησί, καθόσον συνεχίζουν να προβάλλουν με ποικίλους τρόπους, την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό της Κέρκυρας.


Αναρτήθηκε από Φαίακες στις 1:53 μμ
Ετικέτες Εκδηλώσεις, Νέα
0 σχόλια:

Δεν επιτρέπονται νέα σχόλια.
Νεότερη ανάρτηση Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.