Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΔΕΘ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2009


               ΠΡΟΣ  Συντάκτες πολιτιστικών και τουριστικών θεμάτων.-
    ΟΙ    ΦΑΙΑΚΕΣ   ΤΗΣ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   ΣΤΗ   «  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ  »
     Ύστερα από σχετική πρόσκληση της Νομαρχίας Κέρκυρας ,ο  « Σύλλογος  Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας - Βορ. Ελλάδος «Οι  Φαίακες» για μια ακόμα φορά βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων  και  συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 29/10-1/11/09.      .   
      Με το 45 μελές  Μουσικο-χορευτικό του συγκρότημα , ( τετραμελής ορχήστρα ,χορωδία και χορευτικό )  πραγματοποίησε μία πανέμορφη παρουσίαση με, Περατζάδα στους χώρους της έκθεσης ,μπροστά από τα περίπτερα, μεταφέροντας την πλούσια λαογραφία μας .Εντύπωση προκάλεσαν ,εκτός από τους χορούς και τα τραγούδια μας ,οι πανέμορφες κερκυραϊκές φορεσιές.
Η παρουσίαση συνεχίσθηκε μπροστά από το περίπτερο της Νομαρχίας μας με κερκυραϊκούς χορούς και τραγούδια. Δίκαιο το χειροκρότημα των επισήμων που βρισκόταν στο περίπτερο και των πολυπληθών επισκεπτών. Την Διεύθυνση των συγκροτημάτων είχε ο σύμβουλος του συλλόγου στον τομέα πολιτισμού  Γιάν .Κλαϊτζόγλου .και η Μαίρη  Μουλαλή.
      Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θεμ. Παγιατάκης και τα μέλη του Δ.  Σ. Βαρβάρα Μαυρίδη , Νατάσα  Θύμη,  Σπυριδούλα Αυγερινού και Μαρία Μοναστηριώτη   Επίσης εκπρόσωποι Κερκυραϊκών φορέων όπως:  ο Αντινομάρχης Κέρκυρας  Χρ. Σκούρτης , ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ,ο πρώην βουλευτής Σπύρος Σπύρου,ο εκπρόσωπος της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Σπύρος Θύμης,  ο Δήμαρχος Θυναλίων Σπύρος Βάρελης, ο είδικός σύμβουλος του Νομάρχη Γιώργος Κάφιρης,  ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Αχιλλείων Γιώργος Μάμαλος,ο Δημ. Σύμβουλος και υπεύθυνος τουρισμού του Δ. Παξών Σωτήρης Σαρκαβάζης,  ο τουριστικός επιχειρηματίας Δημ. Διαβάτης και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Στην υποδοχή   του περιπτέρου της Νομαρχίας μας παρούσες και οι κυρίες  Χαρά Μπαλού , Έλενα Πουλημένου, Άννα Καρμέζη ,Δανάη Γκερέκου, Άννα Ζαχαροπούλου, Άννα Λιτσαρδοπούλου.
      Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον του κόσμου της Β.΄Ελλάδας για το νησί μας είναι πολύ μεγάλο και η παρουσίαση του περιπτέρου σημαντική.
      Σχετική ενημέρωση προς τους εκπρόσωπους της Κέρκυρας έγινε για  την πρόοδο του Συλλόγου και την προσπάθεια που καταβάλλει για την προώθηση του Κερκυραϊκού τουρισμού, προβάλλοντας το νησί μας σε όλο τον κόσμο στη Β.΄Ελλάδας και με τα νέα δεδομένα λόγω Εγνατίας, ότι πλέον,      
      «Η Κέρκυρα είναι  το κοντινότερο τουριστικό νησί της Θεσσαλονίκης»
      «Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα στην ίδια γειτονιά»      και ακόμα
      «Πάμε για καφέ στο Λιστόν».
     Τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει ,οι προοπτικές είναι μεγάλες, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού ,αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς των δραστηριοτήτων του νησιού μας σε σχέση με την Β. Ελλάδα. (Επιχειρήσεις , Εμπόριο, Εκπαίδευση,  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, Πολιτισμός  κλπ- κλπ. )
     Επίσης έγινε συνάντηση και με Κερκυραίους φοιτητές που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον  να έλθουν κοντά στο σύλλογο.
    Ο Σύλλογος θα είναι πάντα κοντά στους ενδιαφερομένους συμπατριώτες και ειδικότερα στους φοιτητές μας στη διεύθυνσή:
               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
                         ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ     « Οι  Φαίακες »  
               Οδός  Μερκουρίου αρθ, 10      Τ.Κ.   546 55   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
                          ΤΗΛ.και  ΦΑΞ.  2310 423818   κιν.  6945274679
                                   Ε   ΜΑΙL       feak                        
                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.