Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΧΟΡΟΣ 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προς συντάκτες πολιτιστικών θεμάτων
Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ « ΦΑΙΑΚΩΝ » ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με δύο κερκυραϊκές ορχήστρες πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» στην αίθουσα του κοσμικό κέντρου «ΕΡΩΣ». της Θεσσαλονίκης
Ο χορός για μια ακόμα χρονιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και από άποψης ποιότητας αλλά και προσέλευσης. Η μεγάλη αίθουσα του κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και το κλίμα είχε έντονο Κερκυραϊκό χρώμα .
Η εκδήλωση άρχισε με τις Κυρίες του χορευτικού φορώντας τις πανέμορφες κερκυραϊκές φορεσιές, να πετούν λουλούδια από το υπερώων της αίθουσας προς τους καλεσμένους και η χορωδία με την ορχήστρα από κάτω τραγουδούσαν καντάδες . Το θέαμα ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό και ο κόσμος παίρνοντας μία πρώτη γεύση ζεστάθηκε κερκυραϊκά και άναψε για καλά το γλέντι.
Στη συνέχεια ένα σύνολο από σαράντα περίπου συντελεστές, που αποτελούσαν το Μουσικο- χορευτκό παραδοσιακό συγκρότημα του Συλλόγου( Χορωδία- Χορευτικό και Ορχήστρα), μετέφερε τον κόσμο στο νησί των Φαιάκων . Στη συνέχεια το μέλος της χορωδίας Νίκη Λαλούση, μητέρα του γνωστού Βαρύτονου Άλκη Λαλούση συνοδευόμενη από την χορωδία χάρισαν στον πρόεδρο του συλλόγου Θέμ Παγιατάκη το τραγούδι «Δρόμοι Παλιοί»
Τη σκυτάλη πήρε η Κερκυραϊκή ορχήστρα με συντελεστές τους: Σπύρο Παγκράτη. Σπύρο Κόντη, Τάσο Παγκράτη , Θωμά Κάντας ,Σωτήρη Καλογήρου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου ,ήλθαν ειδικά από την Κέρκυρα και χάρισαν στους προσκεκλημένους ένα πλούσιο από άποψης ποικιλίας και ποιότητας πρόγραμμα. Το γλέντι άναψε για τα καλά και η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη από κόσμο και πολύ νεολαία που χόρευαν κερκυραϊκούς και άλλους χορούς μέχρι αργά το βράδυ. Και για φινάλε, καλλίφωνα μέλη της χορωδίας των Φαιάκων συνοδευόμενα από την κερκυραϊκή ορχήστρα τραγούδησαν παλιά κερκυραϊκά τραγούδια σε μία ατμόσφαιρα μυσταγωγίας.
Χαιρετισμό στους καλεσμένους απεύθυνε η Έφορος Λέσχης του συλλόγου Νατάσσα Θύμη. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Γιάν. Καλαϊτζόγλου.
Παραβρέθηκαν : Tο επίτιμο μέλος και συμπαραστάτης του συλλόγου Πανοσιολ/τατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλίδης Ιερατικώς προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, ο Βουλευτής Στάυρος Καλαφάτης , ο Συμπατριώτης μας Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου οι Φαίακες Αντώνης Καρούμπης , Ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά Δημήτρης Μουζακίτης ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο Περιφ. Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Βάνης Δημ., ο Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θες/νίκης Παπαδόπουλος Παναγιώτης, η Δημ. Σύμβουλος Δ. Θεσσαλονίκη Ακριτίου Μαίρη, Πρ. Πρ.. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Τριανδρίας, Αλεξίου Τριαντ. ο Διευθυντής ΟΔΥ Θύμης Σπ., ο Πολιτευτής,Κοκόρης Παναγ. ο Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Συκεών-Νεαπόλεως Δαλάτσης Ιωάννης ο Καλλ. Δ/ντής Δήμου Συκεών Χρυσάφης Άγγ. , ο πρ. Πρόεδρος του συλλόγου Οι Φαίακες Νίκος Χονδρογιάννης , η Πρόεδ. Πολιτισ. Συλλογου Φανού Ελένη Γρομπανοπούλου., Εκπρ. του Προέδρου σωματείου ενοικ καταλ/των πρώην Δ. Μελιταίων Άγγελου Αλεξάκη, Δράκουλης Σπ. Αντιπρ. Πολιτιστικού συλλ. Ν. Επιβατών.
Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν από την Κέρκυρα ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας, η Βουλευτής Αν. Γκερέκου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάν. Τρεπεκλής, ο Πρόεδρος του Επιμ. Κέρκυρας Γ. Χονδρογιάννης.
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ακόμα πολύ επίσημοι της Θεσσαλονίκης
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Διοικητικού σύμβουλου που ήταν όλοι παρόντες : Ο πρόεδρος Θέμης Παγιατάκης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παυλίδης, Η Γεν Γραμματέας Αλέκα Καλαϊτζόγλου, η Ταμίας Σπυριδ. Αυγερινού, Η Έφορος Δημ. Σχέσεων Νατάσσα Θύμη, η Ειδ. Γραμ. Μαρία Μοναστηριώτη και το μέλος Τασούλα Κωνσταντινιδου. Την διεύθυνση των παραδοσιακών τμημάτων του συλλόγου είχαν, ο Γιάννης Καλαϊτζόγλου της χορωδίας , η Μαίρη Μουλαλή του χορευτικού και ο Ντίνος Λαϊνίδης της Ορχήστρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.