Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΕΡ.

                                                          .Δ. Τ


ΦΩΤΟ  π. Αντώνιος-π Δημήτριος- Ι. Καρύδης - Γ. Αρκούδης.-
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
« Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10 Ντεπό-Θεσσαλονίκη Τ.Κ546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes2000@gmail.com
http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Στον Ι. Ν Αγίου Σπυρίδωνος της Τριανδρίας – Θεσσαλονίκης βρέθηκε η τετραφωνική χορωδία του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Κέρκυρας ,συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο του Αγ. Ελευθερίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο, επισήμως υποδεχθείσα, με κάθε τιμή και σεβασμό για την Κέρκυρα, από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το λαό της Τριανδρίας.
Ο Σύλλογος Κερκυραίων Θεσσαλονίκης « Οι Φαίακες» παραβρέθηκαν όπως πάντα στο πλευρό του π. Αντωνίου και της χορωδίας, για τα διαδικαστικά ώστε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω επίσκεψη ,καθώς ο π. Αντώνιος συνεργάζεται στενά με τον Κερκυραϊκό Σύλλογο , για την επίτευξη θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με κερκυραϊκό χρώμα.
Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί την συνέχεια των συμμετοχών που είχαν και άλλα κερκυραϊκά μουσικά σχήματα στη ίδια εκκλησία, όπως οι χορωδίες του Ποταμού και των Φαιάκων, καθώς και η Φιλαρμονική Κορακιάνας.
Η χορωδία και ο π. Δημήτριος πήραν μέρος στους Δ΄. Χαιρετισμούς και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 3ης Απριλίου 2011 λόγω των 90 χρόνων από της ίδρυσης της κοινότητας .Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί στον μεγαλοπρεπή ναό της Τριανδρίας κερκυραίος κληρικός, από την ίδρυση της ενορίας 1921.
Η χορωδία με διευθυντή τον κ. Ι. Καρύδη , άφησε άριστες εντυπώσεις . Προσέφερε στο εκκλησίασμα και στους κερκυραίους, μία αληθινή μουσική απόλαυση . Η άψογη τεχνική της εκκλησιαστής μουσικής και το υψηλό από ποιότητας επίπεδο ήταν πράγματι αξιοθαύμαστα στοιχεία και μετέφεραν με τελειότητα στην βόρεια Ελλάδα το υψηλό επίπεδο της μουσικής παιδείας που καλλιεργείται στο νησί των Φαιάκων.
Να σημειωθεί ότι στην χορωδία συμμετείχε και ο εκλεχτός μαέστρος της φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Γιώργος Αρκούδης. Στον Αρχιμουσικό έγινε δημόσια ανοιχτή πρόσκληση από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αντώνιο στην Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, να επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη για να παραστούν σε λιτανεία και πανηγυρική συναυλία σε μεγάλο μουσικό χώρο - θεάτρου της πόλεως παρουσία των Αρχών και της τηλεόρασης.
Στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των φιλοξενημένων ,παρακάθισαν εκπρόσωποι των δύο εκκλησιών και του συλλόγου των Φαιάκων.
Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων με πολλές υποσχέσεις για μελλοντική συνεργασία.
Συγκινητικές ήταν και οι στιγμές της αποχώρησης του πούλμαν των φιλοξενουμένων
Να σημειωθεί ότι τηρήθηκε για μία ακόμα φορά το έθιμο, να συνοδεύεται ο χαιρετισμός της αποχώρησης με διπλο-καμπανιές.
Με την βοήθεια και την αγάπη του Αρχιμανδρίτη π. Αντωνίου και των συνεργατών του, προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον και άλλες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή και την βοήθεια της εκκλησία της Κέρκυρας , μουσικών σχημάτων του νησιού και του συλλόγου Κερκυραίων Οι Φαίακες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.