Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ο Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος « Οι Φαίακες » υποδέχθηκε τα μέλη της Κερκυραϊκής Ένωσης Ελευσίνας με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στην Θεσσαλονίκη.

Ήταν ένα σημαντικό και πολύ εποικοδομητικό γεγονός καθόσον δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν τα μέλη των δύο κερκυραϊκών συλλόγων, να γίνουν οι γνωριμίες και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με την πρόοδο και την περεταίρω πορεία και συνύπαρξη μεταξύ των αποδήμων του νησιού μας.

Ένα μικρό περίπατο με το πούλμαν έγινε στη παραλιακή της Θεσσαλονίκης με ξενάγηση από τον Ειδικό Σύμβουλο των Φαιάκων Γιάννη Καλαϊτζόγλου .

Το Κορφιάτικο αντάμωμα, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση του πολύ δραστήριου προέδρου της Κ.Ε. Ελευσίνας Θεόφιλου Δολιανίτη και ήταν η συνέχεια από την γνωριμία που έκαμαν οι δύο σύλλογοι κατά της επίσκεψης του συλλόγου των Φαιάκων στην Ελευσίνα τον περασμένο Ιούνιο για να πάρουν μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου με το Μουσικο-Χορευτικό Συγκρότημα και που άφησε άριστες εντυπώσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαρτίου ,τα μέλη και οι φίλοι των δύο κερκυραϊκών συλλόγων, διασκέδασαν σε παραδοσιακή ταβέρνα στην Κρήνη της Θεσσαλονίκης .Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και το κλίμα ήταν πολύ ζεστό ,ήταν ένα πραγματικό κερκυραϊκό αντάμωμα με την Χορωδία την ορχήστρα και μέλη του χορευτικού των Φαιάκων ,να δίνουν ο έναυσμα για να αρχίσει το γλέντι . Ο κόσμος χόρεψε και τραγούδησε κερκυραϊκά, με πρωτοπόρους τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων. Στη συνέχεια η ορχήστρα με ένα θαυμάσιο ποικίλο πρόγραμμα ελληνικών χορών και τραγουδιών παρέσυρε τον κόσμο στην πίστα η οποία ήταν συνεχώς γεμάτη.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν τα μέλη των δύο συλλόγων χόρευαν συνεχώς αγκαλιασμένοι στην πίστα. Σ΄ αυτές τις στιγμές οι σκέψεις οδηγούσαν στο αγαπημένο μας νησί, στην Κέρκυρά μας.

Επίσης συγκίνηση και ελπίδες προκάλεσε το γεγονός, όταν τελείωσε το αντάμωμα και ήλθε η ώρα του αποχωρισμού. Όλοι μαζί αγκαλιάστηκαν και ευχήθηκαν να επαναληφθούν παρόμοιες συναντήσεις μεταξύ των αποδήμων με την πρωτοβουλία όλων των κερκυραϊκών συλλόγων.

Οι Φαίακες δηλώσαν ότι θα βοηθήσουν για μία συνάντηση όλων των συλλόγων των αποδήμων του νησιού μας. Η αρχή έγινε και πέτυχε , μακάρι να συνεχισθεί.




























 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.