Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΝ ΔΕΘ. - ΔΕΤΡΟΠ 2011ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ « Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10 Ντεπό-Θεσσαλονίκη Τ.Κ546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes2000@gmail.com
http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ TΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΣΤΗΝ DETROP ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με την πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας λειτούργησε το Κερκυραϊκό περίπτερο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, που οργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών (ΔΕΤΡΟΠ), που διοργανώνει κάθε χρόνο η HELEXPO στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και που είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο.
Το κερκυραϊκό περίπτερο ομολογουμένως έκλεψε την παράσταση την οποία πλαισίωσαν :
Τα παραδοσιακά συγκροτήματα του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος « Οι Φαίακες» α) Χορωδία( Υπεύθυνος Γιάννης Καλαιτζόγλου), β) Χορευτική ομάδα ( Υπεύθυνη Μέρη Μουλαλή) και γ) Ορχήστρα ( Υπεύθυνος Ντίνος Λαινίδης) με περατζάδα, κερκυραϊκούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια του νησιού μας.
Επίσης ένα έντονο χρώμα ποιότητας και κερκυραϊκής ομορφιάς έδωσε η Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα που ήλθε ειδικά από την Κέρκυρα και εντυπωσίασε τους επισκέπτες ( Υπεύθυνη κ. Ανεμογιάννη).
Η Μεγάλη και πολυποίκιλη συμμετοχή της Κέρκυρας στην εν λόγω εκδήλωση είχε σαν αποτέλεσμα να προβληθούν, η μεγάλη μας παράδοση στον τομέα της γαστρονομίας και της λαογραφίας. Καθόσον πλημμύρισε η έκθεση από κερκυραϊκό πολιτισμό και μοσκοβόλησε από κερκυραϊκές γεύσεις.
Να σημειωθεί ότι οι Κερκυραίοι Αρχιμάγειρες με την έντονη παρουσία τους και το σερβίρισμα χιλιάδων πλούσιων μερίδων κερκυραϊκών φαγητών εδεσμάτων και ποτών ,περιποιήθηκαν και εντυπωσίασαν τους πολυπληθείς επισκέπτες και τους επισήμους. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Κερκυραίοι Αρχιμάγειρες σερβίριζαν τον κόσμο, έτσι τα φαγητά γινόταν ακόμα πιο νόστιμα !!
Τους χώρους του φεστιβάλ μαγειρικής τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος.
Ο Γεν.. Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ. Κων. Μαυράκης . Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μιλτιάδης Καρούμπος .
Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος Νικ. Πανταζόπουλος με μέλη του Δ.Σ.
Από την Λέσχη Αριμαγείρων Κέρκυρας παρόντες ήταν. Ο Πρόεδρος Νικ.Χονδρογιάννης. Ο Α΄. Αντιπρόεδρος Γιώργος Αυθίνος .Ο Β΄. Αντιπρόεδρος Ν. Ζέρβας. Ο Γ.Γραμματέας Μχ. Κυπριώτης. Ο Ταμίας Θωμάς Λάμπουρας. Και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Αν Πμαλανίκας.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κερκυραίων Οι Φαίακες Θέμης Παγιατάκης η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Νατάσσα Θύμη . και το μέλος Αν. Κωνσταντινίδου. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων πρώην Δ. Μελιτειέων Κέρκυρας Άγγ. Αλεξάκης με μέλη του Δ. Σ.
Στον εν λόγω διαγωνισμό τιμήθηκε μεταξύ των τριών καλλιτέρων σχολών η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.
Ο Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος Οι Φαίακες δηλώνει ότι, θα συνεχίσει να συμμετέχει και να στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα έχει σχέση με την προβολή του πολιτισμού των παραδόσεων και του τουρισμού του νησιού μας.-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.