Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΦΑΝΟΣ- ΚΙΛΚΙΣ





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ  ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                       « Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10 Ντεπό-Θεσσαλονίκη Τ.Κ.: 54655     Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.:
                   e-mail: feakes2000@gmail.com    http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος Οι Φαίακες στα πλαίσια της προσφοράς τους στον κοινωνικό τομέα, πραγματοποίησαν πολιτιστική παρέμβαση στο ακριτικό χωριό Φανός του Κιλκίς. Την Κυριακή 8 Μαΐου ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη ένα πούλμαν με τα παραδοσιακά συγκροτήματα του συλλόγου ( Χορωδία-Χορευτικό και Ορχήστρα) τα οποία συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Φανού με την ονομασία « Κουρμπάνια».Μία άνασσα από τα Σκοπιανά σύνορα οι Φαίακες χάρισαν στους κατοίκους του χωριού μία γεύση από την κερκυραϊκή λαογραφία, με χορούς και τραγούδια του νησιού των Φαιάκων.

Η υποδοχή ήταν μεγάλη καθόσον όλοι οι κάτοικοι μαζί με τα χορευτικά τους και τις παραδοσιακές τους στολές υποδέχτηκαν το πούλμαν των Φαιάκων . Στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου για να μεταφέρουν την εικόνα στο χώρο της πλατείας .
Το μεσημέρι ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακά κατανόστημα τοπικά φαγητά, μπόλικο τσίπουρο και κρασί.
Με τους ήχους και τα τραγούδια από την ορχήστρα των Φαιάκων άναψε το γλέντι και ο κόσμος χόρεψε και τραγούδησε μέχρι αργά το απόγευμα.
Προηγήθηκε ομιλία κατά την οποία μεταφέρθηκε στους κατοίκους η προσφορά των κερκυραίων στην μουσική παράδοση της χώρας μας. Ήταν μία επιθυμία της προέδρου Ελένης Γκρομπανοπούλου.
Παρόντες διάφοροι τοπικοί δημοτικοί παράγοντες. Επίσης από την πλευρά του κερκυραικού συλλόγου ,παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Θέμης Παγιατάκης, η Γ. Γραμματέας Μαρία Καλαιτζόγλου, η έφορος Δημ. Σχέσεων Νατάσσα Θήμη, Η Ταμίας Σπυριδούλα Αυγερινού . η Έφορος Λέσχης Κωνσταντινίδου Τασούλα ,οι Συμβουλοι Μαρία Μοναστηριώτη και Νίκη Λαλούση. Την διεύθυνση των συγκροτημάτων είχαν ο Γιάννης Καλαιτζόγλου και η Μαίρη Μουλαλή.
Δόθηκαν επίσης, στους συγκεντρωμένους κατοίκους, πληροφορίες σχετικά με τον τουρισμό του νησιού και την μεγάλη συμβολή της Εγνατίας οδού. Με χαρά οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι του ακριτικού χωριού και οι πολυπληθείς επισκέπτες δέχθηκαν τις προτάσεις να ζητούν από τον σύλλογο οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκόλυνση προκειμένου να επισκέπτονται την Κέρκυρα.
Μοιράστηκαν επίσης και διάφορα ενημερωτικά φυλλάδια, φωτογραφίες , CD και βίντεο.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.