Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ   ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
« Οι Φαίακες »     Μερκουρίου 10 Ντεπό-Θεσσαλονίκη Τ.Κ546 55 Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679      e-mail: feakes2000@gmail.com          http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΗΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΩΝ

                                                            ΧΟΡΩΔΙΑ    ΕΥΡΩΠΟΥΛΩΝ

Την 28 Μαΐου στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με διοργανωτή τον Σύλλογο Κερκυραίων Β. Ελλάδος « Οι Φαίακες», δόθηκε η παράσταση με την ονομασία «Στα κύματα του Ιονίου». Πήραν μέρος η Χορωδία Ευρωπουλών- Κέρκυρας « Ι. Καποδίστριας» που προσεκλήθη ειδικά για την παράσταση καθώς και τα Παραδοσιακά Συγκροτήματα του Συλλόγου των Φαιάκων, υπό την διεύθυνση του Γιάννη Καλαϊτζόγλου και της Μαίρης Μουλαλή.
Τα δύο κερκυραϊκά μουσικοχορευτικά σύνολα καθήλωσαν το κοινό που χειροκροτούσε ασταμάτητα. Να σημειωθεί ότι μόλις τελείωσε η παράσταση, ο κόσμος παρέμεινε στην αίθουσα και χειροκροτούσε όρθιος.
Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές που συνεχίζουν να προβάλουν, σαν άξιοι πρεσβευτές, ` τον πολιτισμός, τις παραδόσεις και τον πλούσιο και δυνατό λαογραφικό θησαυρό του νησιού των Φαιάκων στην Β. Ελλάδα.
Άξιοι πρεσβευτές και η χορωδία και μαντολινάτα Ευρωπούλων-Κέρκυρας, που έδωσαν ένα μεγάλο δείγμα της μουσικής παιδείας του νησιού μας, καθόσον με την επάξια απόδοσή τους διαπιστώνεται η πολύ καλή δουλεία που γίνεται στο μουσικό σύνολο των Ευρωπούλων υπό την διεύθυνση της Κας Πόλης Κοντογούρη, και την καθοδήγηση της προέδρου Χρυσούλας Τόμπρου.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι στην επιτυχία της κερκυραϊκής χορωδίας συνέβαλαν οι συντελεστές , όπως τα παιδιά της μαντολινάτα , οι χορωδοί και η πιανίστα Αλίκη Δαγκλή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, από τον Δήμο Καλαμαριάς ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίσης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταύρος Ζαμπέτογλου. Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κερκυραίος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καρούμπης, ο οποίος είναι και από τα ιδρυτικά μέλη των Φαιάκων της Θεσ/κης. Από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρεις Κ. Μακεδονίας ο Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Καραμανλής. Επίσης παραβρέθηκε και η κερκυραία ψυχολόγος Dr Ευτυχία Πορφύρη - Νανάκου εξέχουσα προσωπικότητα της Θεσσαλονίκης γνωστή για το επιστημονικό και φιλανθρωπικό της έργο. Δύο πολύ καλοί φίλοι των Φαιάκων έδωσαν το παρόν , ο Στρατηγός και Δήμαρχος της πρώην κοινότητας Τυμφρηστού Νίκος Μηλιωρίτσας και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου του πρώην δήμου της Τριανδρίας Θεσ/νίκης, Τριαντάφυλλος Αλεξίου. Επίσης το παρόν έδωσαν και πολλοί κερκυραίοι μουσικοί που διαπρέπουν στην Θεσσαλονίκη. Συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές για καλή επιτυχία έστειλαν, Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ,ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής (με πολύ ζεστά λόγια) και ακόμα ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.
Ασταμάτητοι οι Φαίακες της Θεσσαλονίκης, μόλις η 60μελής αντιπροσωπία των επέστρεψε από την τετραήμερη παραμονή τους στην Κέρκυρα που πήραν μέρος και στην παρέλαση για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα την 21η Μαίου, συνεχίζουν τις εκδηλώσεις με επόμενη εξόρμηση στην πόλη της Καστοριάς . Ακόμα προετοιμάζονται για μία σειρά από πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Αίγινα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Αμέσως την επόμενη Κυριακή οι Φαίακες θα δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις για την ημέρα του περιβάλλοντος, με κερκυραϊκό πρόγραμμα στους κήπους του μεγάρου της πρώην Νομαρχίας Θες/νίκης, προσκεκλημένοι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επικοινωνία με τον σύλλογο: ΤΗΛ. 6945274679 E-MAIL : feakes2000@gmail.com





                                    ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ-ΧΟΡΩΔΙΑ  ΦΑΙΑΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.