Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                       « Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55  Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes2000@gmail.com                            http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com            ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ  ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ  21-5-2011


                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OI ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗ 21ης ΜΑΙΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Βορείου Ελλάδος «Οι Φαίακες» μετέβη ακόμη μια χρονιά στο νησί με 60 μελή αντιπροσωπία, ενώθηκε με τους συμπατριώτες κερκυραίους και γιόρτασε μαζί τους την επέτειο της Ένωσης με την Ελλάδα.
Τμήμα του Χορευτικού του συλλόγου πήρε μέρος στην καθιερωμένη παρέλαση, με τις παραδοσιακές του στολές, τα λάβαρα και τις σημαίες του συλλόγου.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τις απαραίτητες φωτογραφίες στα Ανάκτορα και στη συνέχεια το χορευτικό του συλλόγου με την συνοδεία της φιλαρμονικής Κορακιάνας, , κατευθύνθηκε στο Λιστόν και κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής, χόρεψαν μαζί με το χορευτικό της Κορακιάνας ,κερκυραϊκούς χορούς.
Στα μέλη της αντιπροσωπίας των Φαιάκων έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και στην κερκυραϊκή ύπαιθρο .Επίσης προσκύνημα με παράκληση στο Ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος.
Τα βράδια ,μαζί με φίλους από την Κέρκυρα, γλεντούσαν σε παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού.
Η συγκίνηση και η χαρά όλων ήταν εμφανής. Όχι μόνο για τους έχοντας καταγωγή από τη Κέρκυρα αλλά και για τους φίλους του νησιού που συμμετείχαν στο γκρουπ.
Πολλά από τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν τη συναυλία που οργάνωσε η Χορωδία Κέρκυρα με την συμφωνική της ΕΡΤ στο Δ. Θέατρο το βράδυ της παραμονή της γιορτής 20 Μαΐου.
Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτή και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η στενή σχέση του Συλλόγου «Οι Φαίακες» με το νησί της Κέρκυρας και των μεγάλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται.
Από τους φιλοξενούμενους εκπροσώπους του δικτύου των αδελφοποιημένων πόλεων με τον Δήμο Κέρκυρας, ο κ. Στ. Ζαμπέτογλου από τον Δήμο Καλαμαριάς και ο κ Φιλ. Τζίτζης από τον Δήμο Αίγινας, προσκάλεσαν τα παραδοσιακά συγκροτήματα των Φαιάκων για να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η αρωγή που προσφέρεται απλόχερα από το σύλλογο, όπου κι αν του ζητηθεί, σαν άξιοι πρεσβευτές του νησιού στην Β. Ελλάδα, και οι πρωτοβουλίες που παίρνει για την διάδοση των παραδόσεων της Κέρκυρας, της μουσικής, των προϊόντων αλλά και της σύντομης προσέγγισης του νησιού σαν ταξιδιωτικός προορισμός λόγω Εγνατίας, είναι από τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Δ.Σ. του βορειοελλαδίτικου κερκυραϊκού συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.