Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Μοσκοβόλησαν από Κέρκυρα η παραλία ,οι πεζόδρομοι και οι πλατείες της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010.
Ο Σύλλογος Κερκυραίων Βορείου Ελλάδας «Οι Φαίακες» ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Αλεξανδρούπολης και του Δήμου συμμετείχε με το παραδοσιακό του Χορευτικό Συγκρότημα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με περατζάδα- περίπατο των μελών του χορευτικού η οποία κατέληξε στην εξέδρα του Πάρκου Εθνικής Αντίστασης .
Το πάρκο πλημμύρισε από κόσμο που χάρηκε και χειροκρότησε το χορευτικό των Φαιάκων που τους παρουσίασε μία επίδειξη κερκυραϊκών χορών.
Η χάρη και η αρχοντιά των κερκυραϊκών χορών και οι πανέμορφες και εντυπωσιακές κερκυραϊκές φορεσιές κατέπληξαν τους κατοίκους της ακριτικής πόλης που πήραν μία γεύση από την πλούσια και δυνατή λαογραφία του νησιού των Φαιάκων.
Παρόντες όλες οι Αρχές της πόλης με τον Δήμαρχο και την σύζυγό του να φωτογραφίζονται με τα μέλη του χορευτικού και να συζητούν για την νέα συνάντηση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Άψογη η υποδοχή και η φιλοξενία από τους υπευθύνους των εκδηλώσεων και τους κατοίκους.
Το χορευτικό συνόδεψαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θέμης Παγιατάκης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παυλίδης, τα μέλη του Δ.Σ. Νατάσσα Θύμη και Τασούλα Κωνσταντινίδου που είναι και μέλη της χορευτικής ομάδας.
Το βράδυ οι οργανωτές παρέθεσαν δεξίωση προς τα μέλη των Φαιάκων στην οποία παραβρέθηκαν και πολλοί επίσημη .Αργότερα άναψε το γλέντι και το μέλος του χορευτικού και της χορωδίας Νίκη Λαλούση ,μητέρα του γνωστού βαρύτονου Άκη Λαλούση , χάρισε με την μελωδική της φωνή πανέμορφα ελαφρά και λαϊκά τραγούδια και ο χορός άναψε για καλά.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη των Φαιάκων μοίρασαν διαφημιστικά φυλλάδια και έδιναν συνεχώς πληροφορίες και επεξηγήσεις για την Κέρκυρα και τον τουρισμό του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.