Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «Οι Φαίακες»:


Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Άγιο Σπυρίδωνα με επίσημη συμμετοχή της Κερκυραϊκής Φιλαρμονικής Κορακιάνας. « Σπύρος Σαμάρας»



Από 10 έως 12 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας –Θεσσαλονίκης .Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ομώνυμης εκκλησίας, ο Δήμο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Κερκυραίων Βορείου Ελλάδος « Οι Φαίακες» και εντάσσονται στα πλαίσια των καθιερωμένων ετήσιων εορτών « Σπυριδώνεια 2010»

Για πρώτη φορά, ύστερα από 89 χρόνια σύστασης της ενορίας, τις τριήμερες εκδηλώσεις θα λαμπρύνει με την παρουσία της, Κερκυραϊκή φιλαρμονική. Έχει προσκληθεί ιδικά από τους διοργανωτές η φιλαρμονική Κορακιάνας « Σπύρος Σαμάρας».
Την ευθύνη των εκδηλώσεων έχει ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Αγίου Σπυρίδωνος Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Αντώνιος Πακαλίδης πλαισιωμένος από μέλη των συνδιοργανωτών.
Να σημειωθεί ότι, στον πατέρα Αντώνιο έχει απονεμηθεί επισήμως ο τίτλος του Επιτίμου Μέλους του συλλόγου των Φαιάκων, λόγω της αγάπης του προς το νησί και της συμπαράστασης του προς τον σύλλογο.
Τo όλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως κάτωθι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 -12- 2010 ώρα 7μμ. Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο πάρκο «Ηρώων». - Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από την φιλαρμονική.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11-12-2010 Ώρα 4μ.μ. παρέλαση της φιλαρμονικής στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου.
Ώρα 5μμ.Λιτάνευση της Ιεράς και θαυματουργού εικόνας και της Ι. Εμβάδος του Αγίου Σπυρίδωνος με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής.
Ώρα 6μμ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.
Ώρα 9μ.μ. Ιερά παράκληση του Αγίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2010 ώρα 7.30 έως 10.30 π.μ. Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια και παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου καθώς και των λοιπών Αρχών, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την φιλαρμονική Κορακιάνας και τα χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα των Φαιάκων και του Δήμου.
Ώρα 5.30 μμ. Εσπερινός μετά παρακλήσεως του Αγίου.

Πληροφορίες τηλ. 6945274679.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.