Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

OI ΦΑΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
« Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes@freemail.gr
http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Ελευσίνας και της Κερκυραϊκής Ένωσης Ελευσίνας, η 35μελής Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου « Μήνας Λαογραφίας».
Οι γιορτές ξεκίνησαν με τη χαρακτηριστική περατζάδα σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μέχρι και την πλατεία που βρίσκονται και τα γραφεία της Ένωσης. Συμμετείχαν η χορωδία των Φαιάκων με συνοδεία ορχήστρας (Μαντολίνο, Βιολί ,Ακορντεόν και κιθάρες) και το χορευτικό συγκρότημα των Κερκυραίων της Ελευσίνας.
Στη συνέχεια ο κόσμος που είχε κατακλείσει την πλατεία απόλαυσε το χορευτικό της Ένωσης με τις πανέμορφες κερκυραϊκές φορεσιές σε μία επίδειξη κερκυραϊκών χορών. Ένα πλούσιο πρόγραμμα μιάμισης ώρας παρουσίασε η παραδοσιακή χορωδία και η Ορχήστρα των Φαιάκων της Θεσσαλονίκης με παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας, Καντάδες , Αρέκιες και έκλεισε με ποικιλία Ελληνικών τραγουδιών.
Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία από άποψη ποιότητας αλλά και προσέλευσης. Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη και θερμή υποδοχή που έτυχε η χορωδία από τους Κερκυραίους και τους κατοίκους της Ελευσίνας.
Με την λήξη του κανονιού προγράμματος, το συνεχές χειροκρότημα του κόσμο κράτησε την χορωδία για περίπου 30 λεπτά επί πλέον στην εξέδρα όπου τραγούδησαν μαζί με τον κόσμο παλιά κερκυραϊκά τραγούδια.
Για φινάλε και ύστερα από επιθυμία του δραστήριου προέδρου της Κερκυραϊκής Ένωσης Ελευσίνας κ. Θεόφιλου Δολιανίτη ,οι Κερκυραίοι της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν ένα μικρό σκετς που περιείχε δυνατή και καυτή κερκυραϊκή σάτιρα.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι το Σάββατο 12 Ιουνίου η Ελευσίνα πλημμύρισε από Κέρκυρα και ο κόσμος πήρε μία έντονη γεύση από κερκυραϊκή παράδοση.
Παρόντες ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αμπατζόγλου Γεώργιος ,ό Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Καμπάνης Γαβρ. , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποταμιτών Αθήνας . κ. Γκισδάκης Γεώργιος και βέβαια ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κερκυραϊκής Ένωσης .Παραβρέθηκαν ακόμα η Διευθύντρια του Ποτιστικού Οργανισμού Κα Καλή Μηλίση και η προϊσταμένη Κα
Κατερίνα Μαρινάκη. Επίσης θα πρέπει να τονισθούν και η φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Δήμου που είχαν την επιμέλεια της οργάνωσης στο χώρο της εκδήλωσης καθώς και το θετικό αποτέλεσμα που είχε η τεχνική κάλυψη του ήχου από τον ηχολήπτη κ Σπύρο Βερούτη .
Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε η Κερκυραϊκή Ένωση προς τους Φαίακες της Θεσ/νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.