Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Κ. ΣΟΥΕΡΕΦ








ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

« Οι Φαίακες »

Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55

Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679

e-mail: feakes@freemail.gr

http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com



Θεσσαλονίκη 8 Ιουνίου 2010



Δελτίο Τύπου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, η παρουσίαση του βιβλίου του Κερκυραίου Αρχαιολόγου Κώστα Σουέρεφ στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.



Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από σημαντικούς ακαδημαϊκούς όπως ο κ.Ιωαν. Καζάζης και η κα Δ.Μήττα, οι οποίοι έκαναν τις εισηγήσεις τους σχετικά με το θέμα του βιβλίου που τιτλοφορείται: «Μύθοι των τόπων, του Λόγου και της Ιστορίας»



Το συντονισμό της βραδιάς είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Κατερίνα Φιλίππου Ρόδη, μέλος του χορευτικού του συλλόγου ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «Οι Φαίακες», η οποία παρουσίασε στο κοινό τον κ.Σουέρεφ και τους προσκεκλημένους ομιλητές.



Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο από νωρίς ενώ η παρουσία του συλλόγου «Οι Φαίακες» ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, προσφέροντας για ακόμη μια φορά την αρωγή του σε θέματα τόσο πολιτισμού και παιδείας όσο και σε επιφανείς Κερκυραΐους που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.



Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φαίακες» κ.Θέμης Παγιατάκης, ο σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού κ.Ιωάννης Καλαϊτζόγλου, τα μέλη του συμβουλίου Βαρβάρα Μαυρίδη και Αναστασία Κωνσταντινίδη καθώς και μέλη της χορωδίας και του χορευτικού.



Η βραδιά κύλησε ανάμεσα σε μύθους που εξελίχθηκαν απ’ το τότε στο σήμερα σε περιοχές της Ελλάδας και ευρύτερα. Η διαδρομή από τους αρχαίους Φαίακες και το νησί της Κέρκυρας, μεταφέρθηκε στη Σαρδηνία, στην Αιτωλία και Ακαρνανία, την Ήπειρο, τα Κύθηρα, τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική.



Το βιβλίο του Κώστα Σουέρεφ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κορνηλία Σφακιανάκη.


Γιαν. Καλαιτζόγλου-Θ.Παγιατάκης-Κατ. Φιλίππου- Κ. Σουέρεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.