Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Δ. Τ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
« Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes@freemail.gr
http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
Με την συμμετοχή των παραδοσιακών του συγκροτημάτων και την συμπαράσταση των μελών του, ο Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος « Οι Φαίακες » συνεχίζει με ποικίλες εκδηλώσεις να προβάλλει και να διαφημίζει τον πολιτισμό ,την λαογραφία τα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού μας.
Σε όλες τις εκδηλώσεις δόθηκε έμφαση και τονίσθηκε η μεγάλη προσφορά της Εγνατίας οδού που φέρνει το νησί μας πολύ κοντά στη Βόρεια Ελλάδα.
ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Την 23 Απριλίου 2010 συμμετoχή στην Ανθοέκθεση του Δήμου Καλαμαριάς για 9η συνεχή χρονιά. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της «Αρετσού» .Οι Φαίακες. δίπλα στο κύμα και μέσα στα λουλούδια χάρισαν στους φίλους της Καλαμαριάς, οι οποίοι ομολογουμένως έχουν αγκαλιάσει τον σύλλογο και βρίσκονται πάντα και ενεργά κοντά σε όλες του τις εκδηλώσεις, παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και καντάδες.
ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ Δ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Την 24 Απριλίου σε μία προσπάθειας πολιτιστικής παρέμβασης στους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης ύστερα από τους Δήμους Νεαπόλεως , Ελευθερίου Κορδελιού, Σταυρουπόλεως, Ευκαρπίας ,Συκεών κλπ. ο Σύλλογος συμμετείχε στην Ανθοέκθεση του Δήμου Αμπελοκήπων. Εκπρόσωποι του συλλόγου στις προσφωνήσεις τους κάλεσαν τους Βορειοελλαδίτες να επισκέπτονται το νησί μας και να γευθούν το καλωσόρισμα και την φιλοξενία των κατοίκων του . Και ο Δήμαρχος .κ. Λάζαρος Κυρίζογλου στην προσφώνηση του σχολιάζοντας την πρόσκληση αυτή δήλωσε ότι η Κέρκυρα είναι το νησί που προσφέρει αγάπη και πλούσια φιλοξενία.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ. ΕΥΟΣΜΟΥ
Την 8 Μαΐου 2010 ο σύλλογος συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των κατοίκων του Δ. Ευόσμου μαζί με τον Σύλλογο Κρητών Θεσσαλονίκης. Στους χώρους των εκδηλώσεων οι οποίες διήρκησαν από 7- 9/5 είχε παραχωρηθεί περίπτερο το οποίο ο σύλλογος είχε στολίσει με πάσης φύσεως υλικό προβολής και διαφήμισης του νησιού μας. Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερό μας, πήραν φυλλάδια τα οποία εξέδωσε ο σύλλογος!!!!!!!!! και γεύθηκαν παραδοσιακά κερκυραϊκά εδέσματα.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του συλλόγου η Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης T/V 100, αφιέρωσε την εκπομπή «Ιστορίες Πολιτισμού» στη Κέρκυρα με την συμμετοχή των παραδοσιακών τμημάτων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο πάνελ με συνεντεύξεις και πληροφορίες για την Ιστορία ,τον Πολιτισμό τον Τουρισμό και τις παραδόσεις του νησιού μας. Η εκπομπή, η οποία διήρκησε μία ώρα, προβλήθηκε την 25/5 και σε επανάληψη την 27/5 . Σύμφωνα με υπόσχεση που έχει λάβει ο σύλλογος από την τηλεόραση, η εκπομπή λόγω της μεγάλης αποδοχής και θετικών σχολίων θα προβληθεί και τον επόμενο μήνα . Η εν λόγω εκπομπή, σύμφωνα με την επιθυμία και της ενέργειες του συλλόγου και την σύμφωνη γνώμη της T/V 100, θα μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια της Κέρκυρας .
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ :
Σε πολιτιστικές εκδηλώσεις: 1) Την 12 Ιουνίου της Κερκυραϊκής Ένωσης Ελευσίνας και του Δήμου Ελευσίνας. - 2) Την 26 Ιουνίου του Δήμου Τιρνάβου.
Την 21 Μαίου.- Συμμετοχή αντιπροσωπίας του χορευτικού στην παρέλαση της 21ης Μαΐου για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.