Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δ.Τ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2010 -ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
« Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes@freemail.gr
http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OI ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗ 21ης ΜΑΙΟΥ
Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Ένωσης των Επτανησίων με την Ελλάδα στις 21 Μαΐου 2010 στη Κέρκυρα.

Ο σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Βορείου Ελλάδος «Οι Φαίακες» μετέβη ακόμη μια χρονιά στο νησί, ενώθηκε με τους συμπατριώτες Επτανήσιους και γιόρτασε την ημέρα αυτή με συμμετοχή τμήματος του χορευτικού στην παρέλαση.

Το τμήμα του συλλόγου με τις παραδοσιακές τους στολές, παρέλασε πρώτο από τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετείχαν, τιμής ένεκεν σαν φιλοξενούμενος σύλλογος.

Η συγκίνηση όλων ήταν εμφανής. Όχι μόνο για τους έχοντας καταγωγή από τη Κέρκυρα αλλά και για τους φίλους του νησιού που συμμετείχαν και παρέλασαν σε αυτή.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τις απαραίτητες φωτογραφίες στα Ανάκτορα κι στη συνέχεια με τη συνοδεία του χορευτικού και της φιλαρμονικής Κορακιάνας, η οποία είχε φιλοξενηθεί από τον σύλλογο στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σεπτέμβριο, κατευθυνθήκαμε στο Λιστόν.

Κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής χόρεψαν μαζί και τα δύο τμήματα των χορευτικών τόσο της Κορακιάνας όσο και των Φαιάκων της Θεσσαλονίκη τον γνωστό κερκυραϊκό χορό «ρούγα»

Τα μέλη της αντιπροσωπίας των Φαιάκων πέρασαν και από όλα τα περίπτερα της έκθεσης κερκυραϊκών προϊόντων, συζήτησαν με τους παραγωγούς και γεύτηκαν εδέσματα. Συνεχάρησαν επίσης τους διοργανωτές για την επιτυχία του φεστιβάλ.

Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική όπως άλλωστε άρμοζε αυτή την ημέρα και ο κύκλος ένωσε ανθρώπους με την ίδια αγάπη για τα Επτάνησα την κουλτούρα, τη μουσική και το πνεύμα τους.

Πολλά τηλεοπτικά συνεργεία τόσο ελλήνων αλλά και ξένων(BBC) καναλιών, κατέγραψαν μία από τις ωραιότερες στιγμές που ζήσαμε όλοι στις εκδηλώσεις αυτές και φωτογράφησαν τα μέλη του συλλόγου με τις κερκυραϊκές φορεσιές.

Μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν με επίσημους φορείς και έδωσαν συνεντεύξεις σε τοπικά και σε ξένα ΜΜΕ.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτή και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η στενή σχέση του Συλλόγου «Οι Φαίακες» με το νησί της Κέρκυρας και των μεγάλων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί.

Η αρωγή που προσφέρεται απλόχερα από το σύλλογο όπου κι αν του ζητηθεί κι οι πρωτοβουλίες που παίρνει για την διάδοση των παραδόσεων της Κέρκυρας της ομορφιάς, της μουσικής, των προϊόντων αλλά και της σύντομης προσέγγισης του νησιού σαν ταξιδιωτικό προορισμό είναι από τις προτεραιότητες που έχει θέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.