Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Άλλη μια πολιτιστική παρέμβαση έγινε το Σάββατο 29/9 από τον Σύλλογο Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι  Φαίακες» ,αυτή τη φορά στη δυτική Θεσσαλονίκη όπου πήρε μέρος με κερκυραϊκό παραδοσιακό πρόγραμμα ύστερα από  πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικόπολης (Δήμου Π. Μελά –Θεσσαλονίκης). Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Πολιτιστικές Παρουσίες 2012- Δυτικά στη Νικόπολη» Χιλιάδες κάτοικοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία εκτός από την κερκυραϊκή παρουσία είχε και ποντιακό πρόγραμμα,   καθόσον ο σύλλογος έχει έντονη την ποντιακή χροιά.
Ο κερκυραϊκός σύλλογος και γενικότερα η Κέρκυρα συνδέεται στενά με την περιοχή καθόσον στο κέντρο της Νικόπολης έχει κτιστεί  πρόσφατα μία από τις μεγαλύτερες και μεγαλοπρεπέστερες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, στο όνομα του   Θαυματουργού και Προστάτη του νησιού μας Αγίου Σπυρίδωνος. Σ αυτόν τον Ναό ο κερκυραϊκός σύλλογος κάθε χρόνο συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην εορτή του Αγίου μας τις 11και 12 Δεκεμβρίου. Μεγάλη ήταν η χαρά και η υποδοχή των μελών της αντιπροσωπίας των Φαιάκων  από τους κατοίκους της περιοχής .Υποδέχθηκαν το σύλλογο όχι μόνο σαν πολιτιστικό αλλά και με βαθειά θρησκευτική πίστη καθόσον από όλο τον κόσμο ακούγαμε τις ευχές και τις παρακλήσεις «ο Άγιος Κοντά μας» Δεν μας είναι δυνατόν μέσα από το μικρό αυτό δημοσίευμα να περιγράψουμε  την μεγάλη πίστη όλων των κατοίκων για τον Αγιο μας.
Παρόντες στις εκδηλώσεις πολλοί επίσημοι . Το σύλλογο συνόδευε ο Πρόεδρος Θέμης Παγιατάκης ,η Γ. Γραμματέας Μαρία Καλαιτζόγλου, η Έφορος Δημ. Σχέσεων Νατάσσα Θύμη, η έφορος Λέσχης Τασούλα Κωνσταντινίδου ,η σύμβουλος  Νίκη Λαλούση. καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου από όλη την Θεσσαλονίκη. Τον συντονισμό του προγράμματος είχαν ο Ειδικός σύμβουλος στον τομέα πολιτισμού Γιάννης Καλαιτζόγλου και η δασκάλα των χορών Μαίρη Μουλαλή. Οι Φαίακες όπως πάντα ,μοίρασαν διαφημιστικά για την Κέρκυρα και ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι ο σύλλογος είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε διευκόλυνση ή πληροφορία σχετικά με την επίσκεψη τους στη Κέρκυρα. Στο τέλος της παράστασης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων και προσφέρθηκε γεύμα στην αντιπροσωπία του συλλόγου. Ακλούθησε γλέντι με χορούς και τραγούδια .-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.