Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
\ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ « Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes2000@gmail.com http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ«ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ»
Επέστρεψε την Κυριακή το πούλμαν με το γκρουπ του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» από την επίσκεψη τους στο Καρπενήσι. Οι εντυπώσεις από τις απείρου καλούς φυσικές ομορφιές της περιοχής ήταν κάτι παραπάνω από άριστες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αν εδώ στην Ελλάδα αποκαλούμε την περιοχή η Ελβετία της Ελλάδας , για την Ελβετία θα λέγαμε ότι μοιάζει με την Ευρυτανία.

Οι Φαίακες ξεκίνησαν με περιήγηση του γύρου της τεχνητής Λίμνης Ταυρωπού (Ν. Καρδίτσας) ή Λίμνης Πλαστήρα, όπως συνηθίζεται να λέγεται και κατέληξαν το μεσημέρι με δίωρη στάση στο πανέμορφο Λαμπερό της Λίμνης.

Περνώντας μέσα από τις καταπράσινες δασώδεις διαδρομές -Κέδρος –Λουτρά Σμοκόβου- Φούρνα-Ράχη Τυμφρηστού, έφτασαν το απόγευμα στο Καρπενήσι, μία καθαρή και φιλόξενη πόλη. Δίκαια θα της δύναμαι τον τίτλο της «αρχόντισσας».

Εκεί τους περίμεναν οι καλοί φίλοι του συλλόγου ,ο Στρατηγός και π. Πρόεδρος του Τυμφρηστού Νίκος Μηλιωρίτσας με την σύζυγό του Κορνηλία οι οποίοι βρισκόταν συνεχώς κοντά στο γκρουπ
και προσέφεραν στους Φαίακες πλήρη ξενάγηση σε όλη την περιοχή.
Το αποκορύφωμα των εντυπώσεων ήταν η διαδρομή και η επίσκεψη στη Μονή Προυσού. Εκεί οι φίλοι του συλλόγου είχαν φροντίσει να γίνει περιποίηση με κεράσματα και ξενάγηση στη Μονή. Πέρασαν από τους Κορισχάδες και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Εθνικής Αντίστασης .Ανέβηκαν σε υψόμετρο 2000μ και απόπλευσαν την πανοραμική θέα από το παλαιότερα χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού. Επισκεφτήκαν επίσης την πανέμορφη κωμόπολη του Τυμφρηστού όπου τους καλωσόρισαν οι κάτοικοι και οι φίλοι του συλλόγου με ξενάγηση και κεράσματα.
Τα βράδια δεν έλειψαν και τα ξεφαντώματα σε ταβέρνες της περιοχής με ζωντανή μουσική.
Κατά την επιστροφή πέρασαν από την πανέμορφη παραλία του Βόλου με μία δίωρη στάση στα ξακουστά τσιπουράδικα. Αργά το βράδυ επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το γκρουπ συνόδευαν ο πρόεδρος του συλλόγου Θεμ. Παγιατάκης και οι σύμβουλοι Τασούλα Κωνσταντινίδου .- Μαρία Μοναστηριώτη και ο Γ. Καλαιτζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.