Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΡΩΔΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ Β . ΕΛΛΑΔΟΣ « Οι Φαίακες »
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Στην θεία λειτουργία της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2011 του Ι. Ν Αγίου Σπυρίδωνος της Τριανδρίας – Θεσσαλονίκης, έψαλλε, η τετραφωνική χορωδία του Αγίου Ιωάννου Λάζου Μαντουκίου προαστίου της πόλης Κέρκυρας,, ύστερα από πρόταση του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος « Οι Φαίακες» προς τον προϊστάμενο του εν λόγω Ιερού Ναού, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο Πακαλίδη
Ο π. Αντώνιος συνεργάζεται στενά με τον Κερκυραϊκό Σύλλογο , για την επίτευξη θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με κερκυραϊκό χρώμα.
Η εκκλησία γέμισε από πιστούς οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την κερκυραϊκή ψαλτική, η οποία, μόνο μέσα από τον εν λόγω Ιερό Ναό δίδεται η δυνατότητα να ακούγεται και να διαδίδεται στην Θεσσαλονίκη.
Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί την συνέχεια των συμμετοχών που είχαν και άλλα κερκυραϊκά μουσικά σχήματα σε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη ίδια εκκλησία, όπως οι εκκλησιαστικές χορωδίες του Ποταμού, των Λιαπάδων , του Αγίου Ελευθερίου και του Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας, καθώς και οι κερκυραϊκές Φιλαρμονικές Κορακιάνας και Μάντζαρος.
Η χορωδία με διευθυντή το κ. Φώτη Κοντογούρη , άφησε άριστες εντυπώσεις . Προσέφερε στο εκκλησίασμα και στους κερκυραίους, μία αληθινή μουσική απόλαυση . Η άψογη τεχνική της κερκυραϊκής εκκλησιαστής μουσικής και το ποιοτικό επίπεδο ήταν πράγματι αξιοθαύμαστα στοιχεία και μετέφεραν με τελειότητα στην βόρεια Ελλάδα και το υψηλό επίπεδο της μουσικής παιδείας γενικά που καλλιεργείται στο νησί των Φαιάκων.
Στη συνέχεια και στο τέλος της θείας λειτουργίας έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών με ευχές για την συνέχιση της συνεργασίας .
Στην μικρή δεξίωση, που προσφέρθηκε μετά την θεία λειτουργία από τον π. Αντώνιο προς τιμή των φιλοξενουμένων, παρακάθισαν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ναού και εκπρόσωποι του Κερκυραϊκού Συλλόγου «Οι Φαίακες». Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι από τους χορωδούς της αποστολής οι οποίοι αναχώρησαν αμέσως για την επιστροφή στην Κέρκυρα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.