Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π ρ ο ς : Συντάκτες Τουριστικών και Πολιτιστικών θεμάτων .
ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ « ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ »
Ύστερα από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο « Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας - Βορ. Ελλάδος «Οι Φαίακες » για μια ακόμα φορά βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων και συμμετείχε στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 27ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Δ.Ε. Θεσσαλονίκης από 18-20/11/2011.
Οι Φαίακες με 45 μελές μουσικοχορευτικό συγκρότημα , ( πενταμελής ορχήστρα ,χορωδία και χορευτικό ) πραγματοποίησε μία πανέμορφη παρουσίαση με, Περατζάδα ,επτανησιακούς χορούς και τραγούδια στους χώρους της έκθεσης και μπροστά στο περίπτερο της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Εντύπωση προκάλεσαν ,εκτός από τους χορούς και τα τραγούδια μας ,οι πανέμορφες κερκυραϊκές φορεσιές. ( Την Διεύθυνση των συγκροτημάτων είχαν ο Γιάν .Κλαϊτζόγλου και η Μαίρη Μουλαλή.) Κοντά στο συγκρότημα και ο Πρόεδρος του συλλόγου Θέμης Παγιατάκης με τα μέλη του Δ,Σ.
Παρόν στη εκδήλωση και ο Περιφερειάρχης κ Σπύρου Σπύρου, συνέντευξη του οποίου, καθώς και της εκδήλωσης (χορούς και τραγούδια), μετέδωσε, σε απευθείας σύνδεση, η κρατική τηλεόραση ΕΤ.3. Ο κ. Σπύρου συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για την μεγάλη τους προσφορά στην προβολή του πολισμού και του τουρισμού και ευχήθηκε να συνεχίσουν το έργο τους με την ίδια δύναμη για το καλό του τόπου μας . Επίσης συζητήθηκαν θέματα για μελλοντική συνεργασία προβολής των νησιών μας . Οι Επίσημοι, οι ενδιαφερόμενοι φορείς και ο κόσμος που επισκέφτηκαν το περίπτερο μας ,έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενημερωνόταν συνεχώς από τους υπευθύνους.
Το καλοστημένο και πανέμορφο περίπτερο μας επιμελήθηκαν με επιτυχία, από την Περιφέρεια ο κ. Σπύρος Θύμης , και από το Δήμο Κέρκυρας , οι κυρίες Δανάη Γκερέκου και Γεωργία Μίτση .

Εκπρόσωποι του συλλόγου είχαν συνάντηση με το Πρόεδρο ενοικιαζομένων καταλυμάτων κ. Μπρετάνο στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο «Βελίδειο συνεδριακό κέντρο» και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΙΝ . κ. Αντώνιο Δουβίτσα στους χώρους του περιπτέρου.
Επίσης συνάντηση είχαν και με τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή. Με επίκεντρο της συζήτησης θέματα που αφορούν το νησί μας, τις πολυποίκιλες δραστηριότητες του συλλόγου, καθώς και θέματα που αφορούν την κερκυραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Συζητήθηκαν επίσης και προτάσεις που τέθηκαν στο κ. Δήμαρχο σχετικά με διάφορους τρόπους προβολής και διαφήμισης του κερκυραϊκού τουρισμού, με την συμμετοχή και βοήθεια του κερκυραϊκού συλλόγου .
Ο σύλλογος υποσχέθηκε προς τους εκπροσώπους των κερκυραϊκών και επτανησιακών φορέων, ότι θα συνεχίσει να πρεσβεύει τα νησιά μας στη Β. Ελλάδα με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.