Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟ 




ΟΙ ΦΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤ
ΟΜΙΛΟΥ «ΧΑΝΘ»

Μοσχοβόλησε από Κέρκυρα το Αθλητικό Κέντρο « Μίμης Τσικίνας» ( Ανοιχτά Γήπεδα» της ΧΑΝΘ
την Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014.
  Ο Σύλλογος Κερκυραίων Βορείου Ελλάδος « ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ», ύστερα από πρόσκληση του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της  Χ.Α.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , συμμετείχε με την παραδοσιακή ομάδα του χορευτικού στην Μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε  ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΧΑΝΘ στο Αθλητικό Κέντρο « Μίμης Τσικίνας» ( Ανοιχτά Γήπεδα).
Την ομάδα του χορευτικού συνόδευε η παραδοσιακή ορχήστρα του Συλλόγου, καθώς και ο υπεύθυνος σε θέματα πολιτισμού και παράδοσης  κ. Ιωάννης Καλαϊτζόγλου.
Η  ομάδα ξεκίνησε το πρόγραμμα   με περατζάδα και το γνωστό κερκυραικό τραγούδι " Κέρκυρα με το ποντικονήσι".
Ακολούθησε η παρουσίαση πέντε κερκυραϊκών χορών.
Η χάρη και αρχοντιά των κερκυραϊκών χορών και οι πανέμορφες και εντυπωσιακές κερκυραϊκές φορεσιές  κατέπληξαν και εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους που πήραν μία γεύση από τον πολιτισμό και την πλούσια και δυνατή λαογραφία του νησιού της Κέρκυρας.
  Άψογη ήταν η υποδοχή και η φιλοξενία από τους υπεύθυνους της εκδήλωσης .
  Το χορευτικό συνόδεψε η δασκάλα και υπεύθυνη της ομάδας χορευτικού κ.Ευδοκία Μιχούλη, καθώς και μέλη του Δ.Σ.,  η Πρόεδρος Βαρβάρα Μαυρίδη, ο Α΄Αντιπρόεδρος Γεώργιος Κορωνάκης, η  Γενική Γραμματέας Νατάσα Θύμη, η Β΄Αντιπρόεδρος Αναστασία Κωνσταντινίδου, η Ταμίας Σπυριδούλα Αυγερινού, ο Έφορος  Δημοσίων Σχέσεων Βίκτωρ Μέριανος , η Ειδική Γραμματέας  Ανθή Ιωνά και η Έφορος Λέσχης Νίκη Λαλούση και το μέλος Κωνσταντίνος Λαϊνίδης, ο οποίος είναι και ένας από τα μέλη της ορχήστρας του Συλλόγου.
Στην συνέχεια οι διοργανωτές της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης πρόσφεραν μπουφέ με πλούσια εδέσματα και ποτά. Μετά το πέρας της μουσικοχορευτικής  εκδήλωσης, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με την μουσική μπάντα του Νεκτάριου Κοσμίδη.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα του χορευτικού του Συλλόγου ΦΑΙΑΚΩΝ ήταν  η «τιμώμενη ομάδα», καθώς όλοι οι λοιποί συμμετέχοντες της εκδήλωσης ανήκαν στο Λαογραφικό Όμιλο της ΧΑΝΘ Παραδοσιακή Χορωδία (ΧΑΝΘ), το Τμήμα Επίδειξης (Λ.Χ.Ο. ΧΑΝΘ), το Μικρασιατικό Τμήμα (ΧΑΝΘ), πλην  του Χορευτικού Τμήματος της Κοινότητας Σοχού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαγκαδά.                                                                           
Η συντήρηση της παράδοσης απαιτεί και επιβάλει τέτοιους εορτασμούς συνύπαρξης συλλόγων που άντεξαν αναπτύσσοντας ουσιώδη δράση και έχοντας πλούσια πολιτισμική επικοινωνία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.