Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ 4ο Γ. ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΙΑΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες», μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας επισκέφτηκαν την λέσχη του συλλόγου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη.
Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μαθητές με την άφιξή τους στον σύλλογο. Μέλη της χορωδίας ,του χορευτικού και του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχτηκαν τους μαθητές, μόλις κατέβηκαν από το πούλμαν, με  τραγούδια και κυρίες του συλλόγου με τις παραδοσιακές κερκυραϊκές φορεσιές  αγκάλιασαν τα παιδιά με χαρά και αγάπη  τα οποία έμειναν έκπληκτα από την εγκάρδια υποδοχή. Στη συνέχεια  μέσα στην αίθουσα του συλλόγου ξεκίνησε ένα πολύ ενδιαφέρον συναπάντημα με την Γ. Γραμματέα του συλλόγου  Νατάσα Θύμη να απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό εκ μέρους των μελών του  Δ.Σ.  Στη συνέχεια ο Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Καλαιτζόγλου ενημέρωσε τους μαθητές για τις δραστηριότητες του συλλόγου και την προσφορά του στην διάδοση και προβολή του πολιτισμού και των παραδόσεων του νησιού μας και ακόμα την μεγάλη προσφορά του στην προώθηση του κερκυραϊκού τουρισμού. Όταν ανέφερε ότι οι πληροφορίες από το νησί φέρνουν το λύκειο τους στην πρώτη θέση  μεταξύ των λυκείων της  Κέρκυρας τα παιδία καταχειροκρότησαν. Επίσης τα παιδιά ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα σχετικά την Θεσσαλονίκη και την Β. Ελλάδα γενικότερα. Ακλούθησε μικρή δεξίωση και οι συνοδοί  Κ.Κ.   Κούρκουλου και  Δημουλή   χαιρέτησαν και ευχαρίστησαν τον σύλλογο για την θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια τα παιδία τραγούδησαν διάφορα πολύ ωραία τραγούδια και οι Φαίακες ανταπέδωσαν με κερκυραϊκά τραγούδια από τα μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας .Ήταν μία πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση .  Ο σύλλογος συγχαίρει τον διευθυντή του σχολείου κ. Αθηναίο  καθώς και τους καθηγητές που με την δική τους συμβολή το Λύκειο έχει σπουδαία φήμη. Για το ήθος και την συμπεριφορά τους οι μαθητές παίρνουν άριστα.

Εκ μέρους  του Δ.Σ. παραβρέθηκαν επίσης οι Βίκτωρας Μέριανος,  Σπυριδούλα  Αυγερινού  , Τασούλα Κωνσταντινίδου, Νίκη Λαλούση, Ντίνος Λαινίδης. Επίσης παρόν και ο σύμβουλος εκδηλώσεων Σ. Αρχοντής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.