Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ Ν. ΖΙΧΝΗ ΣΕΡΡΩΝ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «Οι Φαίακες ,ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Ν.Ζίχνης- Σερρών , συμμετείχε με το 40μελές μουσικοχορευτικό του συγκρότημα ( Παραδοσιακή χορωδία- Ορχήστρα- χορευτικό ), στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος(Kοινωφελής  Επιχείρηση)  με τίτλο « Χορεύοντας και τραγουδώντας στα κύματα του Ιονίου »

Στην εν λόγω εκδήλωση,  οι Φαίακες, σαν πρεσβευτές του νησιού στη Β. Ελλάδα, μετέφεραν για δύο ώρες, με ομορφιά και χάρη  στους κατοίκους της ιστορικής  κωμόπολης της Μακεδονίας, κερκυραϊκούς - επτανησιακούς  παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, μονωδίες και ντουέτα καθώς και ένα μικρό θεατρικό σκετς με κερκυραϊκό χρώμα (πετεγολέτσα)
Να σημειωθεί ότι, πριν αρχίσει η παράσταση τα συγκροτήματα των Φαιάκων  τραγούδησαν περαντζάδα σε πεζόδρομους της κωμόπολης.
Η θεατρική αίθουσα του δήμου ήταν κατάμεστη από κόσμο ,φιλόμουσοι στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους Φαίακες και στο τέλος της παράστασης επί μία ώρα περίπου  πέρασαν όλοι  και χαιρετούσαν δια χειραψίας  τους συντελεστές. Ήταν μία συγκινητική στιγμή που γέμισε  ευχαρίστηση αλλά και δύναμη τα μέλη των Φαιάκων.
Μεγάλη τιμή για τον σύλλογο αποτέλεσε και το γεγονός ότι στην ορχήστρα συμμετείχε και μάγεψε με το βιολί του ,ανταποκρινόμενος με χαρά στην πρόσκληση,   ο καταξιωμένος και πολυβραβευμένος κερκυραίος συνθέτης μουσικής για συμφωνική ορχήστρα και μπάντα Γεράσιμος Νίνος,   ο οποίος πάντοτε βρίσκεται κοντά στον κερκυραϊκό σύλλογο όποτε του ζητηθεί.
Χαιρετισμό εκ μέρους του συλλόγου απεύθυνε η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων  Νατάσσα Θύμη . Σχετικά με τα κερκυραϊκά τραγούδια μίλησε για λίγο με πολύ σαφήνεια ο στρατηγός και  μέλος του συλλόγου Βίκτωρας Μέριανος,  ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ κατά την πορεία της παράστασης.
Το όλο πρόγραμμα συντόνισε ο Ειδικός Σύμβουλος στον Τομέα του Πολιτισμού των Φαιάκων Γιάννης Καλαιτζόγλου, ο οποίος είχε και την διεύθυνση της χορωδίας. Την χορευτική ομάδα καθοδηγούσε και διεύθυνε η Ευδοκία Μιχούλη.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος  Ανδρέας Δαϊρετζής  και δημοτικοί σύμβουλοι ,ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Βασίλης Τσουτσάνης, ο μαέστρος της χορωδίας του δήμου Διονύσης Βαφειάδης καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της περιοχής. Επίσης πάντα κοντά  και ο συντονιστής των   εκδηλώσεων του δήμου Γιάννης Ιατρίδης ο οποίος υπεραγαπά το νησί των Φαιάκων  καθόσον η σύζυγος του είναι κερκυραία.
Εκ μέρους του Συλλόγου ήταν κοντά  η Πρόεδρος Βαρβάρα Μαυρίδη και τα μέλη του Δ.Σ  Νατάσσα Θύμη, Μαρία Μοναστηριώτη, Σπυριδούλα Αυγερινού , Αναστασία Κωνσταντινίδου και Νίκη Λαλούση. . Κοντά στον σύλλογο, όπως πάντα, ο θερμός φίλος του συλλόγου και της Κέρκυρας ,  πρώην Δήμαρχος Τυμφρηστού  στρατηγός Νίκος Μηλιωρίτσας με την σύζυγό του Κορνηλία, αλλά και πολλοί φίλοι του συλλόγου που ήλθαν από την Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι  της περιοχής θεωρούν τιμή τους και προβάλλουν συνεχώς το γεγονός ότι πρώτος αρχιμουσικός και ιδρυτής της φιλαρμονικής του δήμου ήταν ο κερκυραίος αρχιμουσικός Νίκος Κασφίκης το έτος 1952.
Στο τέλος της παράστασης οι Φαίακες μοίρασαν διαφημιστικά φυλλάδια για την Κέρκυρα και έδιναν πληροφορίες  με στόχο την προσέλκυση  επισκεπτών  στο νησί, που λόγω και της Εγνατίας ήλθε πολύ κοντά στην Β. Ελλάδα. Ακολούθησε ξενάγηση στο μουσείο του δήμου. Στη συνέχεια ο Δήμος προσέφερε γεύμα  σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής με πλούσιο μενού και πολύ  ντόπιο κρασί. Στη συνέχεια  άναψε το γλέντι  με χορούς και τραγούδια και την ορχήστρα του συλλόγου να οδηγεί  τον κόσμο της ταβέρνας σε  ξεφάντωμα που διήρκεσε μέχρι αργά, μετά τα μεσάνυχτα .Τις πρωινές  ώρες έφθασε το πούλμαν της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη, με τραγούδια σε όλη τη διάρκεια  της διαδρομής.
Οι Φαίακες θεωρούν υποχρέωση να συγχαρούν τους υπεύθυνους για την άψογη οργάνωση της παράστασης , να ευχαριστήσουν τον Δήμο για την φιλοξενία και τους κατοίκους της Ν. Ζίχνης και της γύρω  περιοχής για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στην 40μελή αντιπροσωπία του κερκυραϊκού συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.