Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013


                                           
ΔΕΛΤΙΟ   
ΤΥΠΟΥ


  ΟΙ  ΦΑΙΑΚΕΣ  ΤΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΣ
.
       Με επίκεντρο τον Μεγαλοπρεπή  Ι. Ναό  του Αγίου Σπυρίδωνος  της Τριανδρίας της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Κερκυραίων και φίλων της Κέρκυρας Β.  Ελλάδος «Οι Φαίακες» γιόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη του νησιού μας Άγιο Σπυρίδωνα. Με την μέριμνα του προϊσταμένου του Ναού και επιτίμου μέλους του συλλόγου , πατρός Αντωνίου Πακαλίδη, άρχισαν και φέτος οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις.
       Tην 11η Δεκεμβρίου το απόγευμα, παραμονή της εορτής, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς εμβάδος ( Πασουμάκι)  και της Εικόνας του Αγίου την οποία είχαν φέρει από την Καισαρεία  Μικρασιάτες  πρόσφυγες της περιοχής . Έλαβαν μέρος η Φιλαρμονική του Δ. Θεσσαλονίκης ,πολλοί Ιερείς και επίσημοι,   Κυρίες του Κερκυραϊκού Συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές  και τα λάβαρα τους. Επίσης αντιπροσωπίες  πολλών σωματείων της περιοχής συνόδευαν την εικόνα του Αγίου.  Χιλιάδες θεσσαλονικείς και μέλη της κερκυραϊκής κοινότητας παραβρέθηκαν στις εορτές του Αγίου μας.
Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός με  αρτοκλασία . 
Την ημέρα της εορτής 12η Δεκεμβρίου, εψάλλει  Πανηγυρική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.
Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε ο Προϊστάμενος του Ναού, προς τιμή του Μητροπολίτη,  στην οποία παρακάθισαν προσκεκλημένοι τα μέλη του Δ. Σ., μέλη της χορωδία ,της ορχήστρα και της χορευτικής ομάδας του συλλόγου . Τα παραδοσιακά συγκροτήματα των Φαιάκων προσέφεραν στους παραβρισκόμενους και στον Μητροπολίτη κερκυραϊκούς χορούς και τραγούδια.
    Να σημειωθεί ότι και φέτος ο Σύλλογος συμμετείχε με αντιπροσωπία του ,τα λάβαρα και κυρίες με τις παραδοσιακές φορεσιές , και στις γιορτές του νεοαναγειρόμενου  Ι. Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Δήμο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και έλαβε τις ευλογίες του Μητροπολίτη Νεάπολης- Σταυρούπολης  Θεσσαλονίκης κ.κ.  Βαρλάμα.
    Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την καθιερωμένη συνεστίαση του συλλόγου το βράδυ της γιορτής. Παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ, μέλη  και πολλοί φίλοι του συλλόγου. Ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Κέρκυρα  με πρωταγωνιστές το 40μελές μουσικοχορευτικό των Φαιάκων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.