Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013
                              ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

OI  ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 21ης ΜΑΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Ένωσης των Επτανησων με την Ελλάδα στις 21 Μαΐου 2013 στη Κέρκυρα.
Ο σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Βορείου Ελλάδος «Οι Φαίακες» μετέβη ακόμη μια χρονιά (η ενδέκατη  φορά) στο νησί με 5Ομελή αντιπροσωπία, ενώθηκε με τους συμπατριώτες                                        
                 (ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΣΤΟΝ-ΚΕΡΚΥΡΑ 21-5-2013)
κερκυραίους και γιόρτασε μαζί τους την επέτειο της Ένωσης με την Ελλάδα.
Τμήμα του Χορευτικού του συλλόγου και της χορωδίας πήρε μέρος στην καθιερωμένη παρέλαση, με τις παραδοσιακές  στολές, τα λάβαρα και τις  σημαίες του συλλόγου.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τις απαραίτητες φωτογραφίες στα Ανάκτορα και στη συνέχεια το χορευτικό του συλλόγου με την συνοδεία της  φιλαρμονικής Κορακιάνας,  κατευθύνθηκε  στο Λιστόν και κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής,  χόρεψαν μαζί με το χορευτικό της Κορακιάνας ,κερκυραϊκούς χορούς.
Μετά την παρέλαση όλα τα μέλη που πήραν μέρος φιλοξενήθηκαν από την τηλεόραση STΑRT στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα και έδωσαν συνέντευξη. Εκ μέρος του συλλόγου ο ειδικός σύμβουλος πολιτισμού Γιάννης Καλαιτζόγλου και ο στενός φίλος του συλλόγου και της Κέρκυρας στρατηγός Νίκος Μηλιωρίτσας .Συμμετείχαν επίσης τα μέλη το Δ.Σ. Βαρβάρα Μαυρίδη,Τασούλα Κωνσταντινίδου, Νίκη Λαλούση, Μαρία Μοναστηριώτη και η πρώην Γ. Γραμματέας του συλλόγου Αλ. Καλαιτζόγλου.
Στα μέλη της αντιπροσωπίας των Φαιάκων έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και στην κερκυραϊκή ύπαιθρο .Επίσης προσκύνημα  στο Ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος.
Τα βράδια ,μαζί με φίλους από την Κέρκυρα, γλεντούσαν σε παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού, με την χορωδία του συλλόγου να τραγουδάει πανέμορφα και μελωδικά κερκυραϊκά τραγούδια, με ορχήστρα που οργάνωσε ο φίλος του συλλόγου Αρχιμουσικός Σπ. Μεταλλινός
Η συγκίνηση και η χαρά όλων  ήταν εμφανής. Όχι μόνο για τους έχοντας καταγωγή από τη Κέρκυρα αλλά και για τους φίλους του νησιού που συμμετείχαν στο γκρουπ.
Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτή και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά  η στενή σχέση του Συλλόγου «Οι Φαίακες» με το νησί της Κέρκυρας και των μεγάλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται.

Η αρωγή που προσφέρεται απλόχερα  από το σύλλογο, όπου κι αν του ζητηθεί, σαν άξιοι πρεσβευτές του νησιού στην Β. Ελλάδα,  και οι πρωτοβουλίες που παίρνει για την διάδοση  των παραδόσεων της Κέρκυρας, της μουσικής, των προϊόντων, του τουρισμού, αλλά και της σύντομης προσέγγισης του νησιού σαν ταξιδιωτικός  προορισμός λόγω Εγνατίας, είναι από τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Δ.Σ. του βορειοελλαδίτικου κερκυραϊκού συλλόγου Οι ΦΑΊΑΚΕΣ. Ευχαριστίες απευθύνει ο σύλλογος σε όλους τους συμπατριώτες  της Κέρκυρας για την μεγάλη και απλόχερη  υποδοχή που επεφύλαξαν στα μέλη του χορευτικού και της χορωδίας. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του συλλόγου είχαν επαφές με τις τοπικές Αρχές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.