Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013


       ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ 
               ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ   ΕΛΛΑΔΟΣ
                              « Οι   Φαίακες »
      Μερκουρίου 10, Ντεπώ-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.:  546 55
             Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
                   e-mail: feakes2000@gmail.com
             http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
                                               


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                   (ΠΡΟΣ Συντάκτες πολιτιστικών θεμάτων)
 Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ « ΦΑΙΑΚΩΝ » ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με δύο κερκυραϊκές ορχήστρες πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» στην μεγάλη αίθουσα του κοσμικού κέντρο «ΕΡΩΣ». της
Θεσσαλονίκης.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου απεύθυνε το μέλος του Δ.Σ. και έφορος δημοσίων σχέσεων δικηγόρος Νατάσσα Θύμη

Η εκδήλωση άρχισε με το δεκαπενταμελές χορευτικό τμήμα του συλλόγου, να μπαίνει στην αίθουσα από την σκαλινάδα του υπερώου φορώντας τις πανέμορφες κερκυραϊκές φορεσιές, ενώ η χορωδία με την ορχήστρα από κάτω τραγουδούσαν καντάδες . Το θέαμα ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό και ο κόσμος παίρνοντας μία πρώτη γεύση ζεστάθηκε κερκυραϊκά και άναψε για καλά το γλέντι.
Στη συνέχεια ένα σύνολο από σαράντα περίπου συντελεστές, που αποτελούσαν το Μουσικο- χορευτκό παραδοσιακό συγκρότημα του Συλλόγου( Χορωδία- Χορευτικό και Ορχήστρα), μετέφερε τον κόσμο στο νησί των Φαιάκων με κερκυραϊκούς χορούς και τραγούδια.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η ορχήστρα που ήλθε ειδικά από την Κέρκυρα με συντελεστές τους: Σπύρο Μεταλλινό μαέστρο της φιλαρμονικής Λιαπάδων Κέρκυρας και τους μουσικούς Δημ. Άνθη και Αλέκο Κούρκουλο, στο βιολί συνόδευε ο βιρτουόζος κερκυραίος βιολονίστας Γεράσιμος ( Μάκης ) Νίνος οι οποίοι με ένα πλούσιο ρεπερτόριο , χάρισαν στους προσκεκλημένους ένα ανεπανάληπτο από άποψης ποικιλίας και ποιότητας μουσικό πρόγραμμα. Το γλέντι άναψε για τα καλά και η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη από κόσμο με αξιοσημείωτη την μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας που χόρευαν κερκυραϊκούς και άλλους χορούς μέχρι αργά το βράδυ. Και για φινάλε, καλλίφωνα μέλη της χορωδίας των Φαιάκων συνοδευόμενα από την κερκυραϊκή ορχήστρα τραγούδησαν παλιά κερκυραϊκά τραγούδια σε μία ατμόσφαιρα μυσταγωγίας..
Συγχαρητήρια για την επιτυχία του χορού δέχτηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Θέμης Παγιατάκης και τα άλλα μέλη Βαρβάρα Μαυρίδη, Μαρία Καλαιτζόγλου, Νατάσσα Θύμη, Σπυριδούλα Αυγερινού, Μαρία Μοναστυηριώτη, Νίκη Λαλούση. και τα μέλη της εξ. επιτροπής Πλούτ. Θύμης και Αδάμ Τουρνάς.
Παραβρέθηκαν : ο Υπουργός Στ. Κλαφάτης, ο Βουλευτής Γ. Ορφανός , ο Περιφ/κός Σύμβουλος Δ. Βάνης εκπρόσωπος του Περιφ/ρχη Απ. Τζιτζικώστα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Θες/κης συμπατριώτης μας και από τα ιδρυτικά μέλη το συλλόγου Αντώνης Καρούμπης , η Γ. Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών και από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας Λία Κεκελέκη, ο πρ. Διευθυντή του ΟΔΥ Σπ. Θύμης ,ο Διευθυντή πολιτισμού του δήμου Νεάπολης –Συκεών Φάνης Γαστεράτος, ο Αντιπρ. Πολιτιστικού συλλόγου. Ν. Επιβατών Δράκουλης Σπ.. καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και πολιτειακών φορέων από την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη.
Την ευθύνη για την ροή του προγράμματος είχε ο ειδικός σύμβουλος πολιτισμού Γιάν. Καλαϊτζόγλου . 
. Ο χορός για μια ακόμα χρονιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και από άποψης ποιότητας, περιποίησης αλλά και προσέλευσης. Η μεγάλη αίθουσα του κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και το κλίμα είχε έντονο Κερκυραϊκό χρώμα .Να σημειωθεί ότι η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ήταν πολύ πάνω από την αναμενόμενη.-
Για άλλη μια φορά, ύστερα και από την μεγάλη εκδήλωση του συλλόγου (Ημερίδα) «Αφιέρωμα στο Ιωάννη Καποδίστρια» που πραγματοποιήθηκε την 26-1-2013, ο κερκυραϊκός σύλλογος των Φαιάκων της Θες/νίκης έδωσε έντονα δείγματα και επιβεβαιώθηκε ότι αποτελεί τον άξιο πρεσβευτή των παραδόσεων και του πολιτισμού της Κέρκυρας στη Β. Ελλάδα. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.