Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

( Προς συντάκτες πολιτιστικών θεμάτων)

ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.-



Με όλα τα καλλιτεχνικά παραδοσιακά του τμήματα (Σαράντα πέντε συντελεστές: Χορωδία-Ορχήστρα-Χορευτικό), o Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος « Οι Φαίακες» συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις « 7ο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου.

Ο κερκυραϊκός σύλλογος μετέφερε με ομορφιά και χάρη τους χορούς και τα τραγούδια του νησιού και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της περιοχής αλλά και από πολλούς επισκέπτες που ήλθαν από τις άλλες περιοχές και γέμισαν οι κερκίδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλοί όρθιοι. Ήταν η πρώτη φορά που στον εν λόγω δήμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος από την κερκυραϊκή παράδοση.

Στον χαιρετισμό τους οι Φαίακες αναφέρθηκαν και στις διευκολύνσεις που παρέχει πλέον η Εγνατία οδός προς τους επισκέπτες του νησιού. Μοίρασαν διαφημιστικά φυλλάδια του συλλόγου με περιεχόμενο και φωτογραφίες που είχαν σχέση με τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Κέρκυρας.

Επίσης ανακοινώθηκε προς τους κατοίκους, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ότι στον σύλλογο παρέχονται κάθε είδους πληροφορίες, διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις σε όσους επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί.

Το ραντεβού με τους υπευθύνους των εκδηλώσεων δόθηκε επιτόπου για μία περατζάδα στους πεζόδρομους και τις πλατείες του ομορφότερου δήμου της Θεσσαλονίκης .

Παρόντες στην εκδήλωση πολλοί επίσημοι και εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου. Κοντά στα συγκροτήματα ο πρόεδρος του συλλόγου Θέμης Παγιατάκης με τα μέλη του Δ.Σ.

Την ευθύνη των παραδοσιακών τμημάτων είχαν: Ο Γιάννης Καλαιτζόγλου της χορωδίας, η Μαίρη Μουλαλή του χορευτικού και ο Ντίνος Λαινίδης της ορχήστρας.

Επόμενες εκδηλώσεις του συλλόγου είναι η παρουσίαση του κερκυραϊκού παραδοσιακού γάμου στον δήμο Νεάπολης- Συκεών Θεσσαλονίκης και η παρουσίαση κερκυραϊκών χορών στις εκδηλώσεις μαθητών γυμνασίων με την ευκαιρία του τέλους της σχολικής χρονιάς, στους οποίους θα γίνει και μία πλήρης ενημέρωση σχετικά με το νησί των Φαιάκων σαν τόπος προορισμού στις εκδρομές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.