Κυριακή 27 Μαΐου 2012









ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ   ΕΛΛΑΔΟΣ
« Οι   Φαίακες »
Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.:  546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakes2000@gmail.com
                         http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com  

                                                         ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
OI  ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗ 21ης ΜΑΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Βορείου Ελλάδος «Οι Φαίακες» μετέβη ακόμη μια χρονιά (η δέκατη συνεχείς φορά) στο νησί με 6Ομελή αντιπροσωπία, ενώθηκε με τους συμπατριώτες κερκυραίους και γιόρτασε μαζί τους την επέτειο της Ένωσης με την Ελλάδα.
Τμήμα του Χορευτικού του συλλόγου πήρε μέρος στην καθιερωμένη παρέλαση, με τις παραδοσιακές του στολές, τα λάβαρα και τις  σημαίες του συλλόγου.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τις απαραίτητες φωτογραφίες στα Ανάκτορα και στη συνέχεια το χορευτικό του συλλόγου με την συνοδεία της  φιλαρμονικής Κορακιάνας, , κατευθύνθηκε  στο Λιστόν και κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής,  χόρεψαν μαζί με το χορευτικό της Κορακιάνας ,κερκυραϊκούς χορούς.
Στα μέλη της αντιπροσωπίας των Φαιάκων έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και στην κερκυραϊκή ύπαιθρο .Επίσης προσκύνημα με παράκληση στο Ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος.
Τα βράδια ,μαζί με φίλους από την Κέρκυρα, γλεντούσαν σε παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού, με την χορωδία του συλλόγου να τραγουδάει πανέμορφα και μελωδικά κερκυραϊκά τραγούδια.
Η συγκίνηση και η χαρά όλων  ήταν εμφανής. Όχι μόνο για τους έχοντας καταγωγή από τη Κέρκυρα αλλά και για τους φίλους του νησιού που συμμετείχαν στο γκρουπ.
Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτή και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά  η στενή σχέση του Συλλόγου «Οι Φαίακες» με το νησί της Κέρκυρας και των μεγάλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται.
Η αρωγή που προσφέρεται απλόχερα  από το σύλλογο, όπου κι αν του ζητηθεί, σαν άξιοι πρεσβευτές του νησιού στην Β. Ελλάδα,  και οι πρωτοβουλίες που παίρνει για την διάδοση  των παραδόσεων της Κέρκυρας, της μουσικής, των προϊόντων αλλά και της σύντομης προσέγγισης του νησιού σαν ταξιδιωτικός  προορισμός λόγω Εγνατίας, είναι από τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Δ.Σ. του βορειοελλαδίτικου κερκυραϊκού συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κέρκυρας κ. Σπύρο Σπύρου για την συμπαράσταση του και την υποστήριξη του προς τον σύλλογο  . Ο κ. Σπύρου εμφανώς συγκινημένος  για την συμμετοχή των μελών του χορευτικού ,χόρεψε μαζί τους κερκυραϊκό χορό στο Λιστόν ,μετά την παρέλαση. Επίσης ευχαριστίες απεύθυνε και προς τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή για την συμπαράστασή του και την υποστήριξη του προς τον σύλλογο. Επίσης ευχαριστίες απευθύνει ο σύλλογος σε όλους τους συμπατριώτες  της Κέρκυρας για την μεγάλη και απλόχερη  υποδοχή που επεφύλαξαν στα μέλη του χορευτικού και της χορωδίας.
Να σημειωθεί ότι κατά την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη επισκέφτηκαν το πανέμορφο και ιστορικό χωριό της περιοχής Μετσόβου, την Χρυσοβίτσα που τους υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Μετσόβου, της τοπικής εκκλησίας και ολόκληρο το χωριό. Η επίσκεψη αποτελούσε υπόσχεση του συλλόγου προς τους κατοίκους του χωριού .Προς τα μέλη του συλλόγου έγινε μία πλήρης ξενάγηση και στη συνέχεια  το χορευτικό  χόρεψε κερκυραϊκούς χορούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.