Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
         ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Β. ΕΛΛΑΔΟΣ 
                       « Οι   Φαίακες »
Μερκουρίου 10 Ντεπό-Θεσσαλονίκη Τ.Κ.:  54655
     Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.:6945274679
             e-mail: feakes2000@gmail.com
      http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com


                                            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ:
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη έψαλε η περίφημη  τετραφωνική εκκλησιαστική χορωδία του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της  Κέρκυρας.
Η κερκυραϊκή χορωδία έψαλε την Παρασκευή 16-3-12 στην ακολουθία των  Γ΄. Χαιρετισμών στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 18-3-2012 στην θεία λειτουργία των Γ΄. Νηστειών ( Σταυροπροσκυνήσεως) στον ίδιο ως άνω Ι. Ναό.
Ο Σύλλογος Κερκυραίων  Β. Ελλάδος οι Φαίακες  συγχαίρει την χορωδία για την άριστη εμφάνιση της στη Θεσσαλονίκη, η οποία ήλθε από την Κέρκυρα με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κέρκυρας κ.κ. Νεκταρίου , την έγκριση του Αρχιερατικού Επιτρόπου πατρός Σπυρίδωνος Προβατά και με την συνεργασία του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας –Θεσσαλονίκης  πατρός Αντωνίου Πακαλίδη.,ο οποίος είναι και επίτιμο μέλος των Φαιάκων της Θες/νίκης. Κοντά του πάντοτε τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου
Την διεύθυνση της Χορωδίας είχε ο Μιχάλης Καποδίστρια και στο αρμόνιο η Νίκη Στογιάννου .Επίσης συμμετείχαν ο βαρύτονος Παντελής Κοντός, ο Αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Κέρκυρας
Καποδίστριας, Μχ. Μηχαλόπουλος  και ο Πρόεδρος της Ανδρικής Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός.
Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των συμμετοχών που είχαν και άλλα κερκυραϊκά μουσικά σχήματα  σε θρησκευτικές εκδηλώσει στον εν λόγω Ι. Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.  
Η εκκλησία ασφυκτικά γεμάτη και στις δύο θρησκευτικές γιορτές.  Η χορωδία προσέφερε μία ανεπανάληπτη εκκλησιαστική μουσική απόλαυση και άφησε άριστες εντυπώσεις , μεταφέροντας για άλλη μία φορά στην Β. Ελλάδα το υψηλό επίπεδο της μουσικής παιδείας που καλλιεργείται στο νησί των Φαιάκων, με αποτέλεσμα οι χορωδοί να αποσπάσουν τα συγχαρητήρια των πιστών της Τριανδρίας αλλά και των άλλων περιοχών της Θεσσαλονίκης που ήλθαν για να ακούσουν και να απολαύσουν την κερκυραϊκή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική. Από την πλευρά των Φαιάκων κοντά στη χορωδία μας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ. Σ. Θέμης Παγιατάκης , ο ειδικός σύμβουλος πολιτισμού Γιάννης Καλαιτζόγλου, η πρώην Γ. Γραμματέας Αλέκα Καλαιτζόγλου και άλλα μέλη του συλλόγου.
Συγκινητικές ήταν και οι στιγμές της αποχώρησης του πούλμαν των φιλοξενουμένων  όπου τηρήθηκε για άλλη μια φορά το έθιμο να συνοδεύεται ο αποχαιρετισμός των κερκυραϊκών μουσικών σχημάτων με κωδωνοκρουσίες, αλάρμα και δυπλοκαμπανιές από τα δύο πανύψηλα καμπαναριά  με την εντολή του π. Αντωνίου. Με την πρωτοβουλία του Μαέστρου Μιχ. Καποδίστρια η χορωδία χάρισε τρία κερκυραϊκά παραδοσιακά τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.