Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΕΡΚ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ« Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10 Ντεπό-Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 546 55 Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679
e-mail: feakeς2000@gmail.com  http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ « Οι Φαίακες » ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ KAI ΛΟΙΠΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ».
ΑΠΟ : ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ « Οι Φαίακες»
Π Ρ Ο Σ :
1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
Α) Γραφείο Γενικού Γραμματέα κ. Σπύρο Σπύρου.
Β) Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας- Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Σκούρτη.
Γ) Σε όλες τις αρμόδιες με το θέμα υπηρεσίες.
2) ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Α) Γραφείο Δημάρχου κ. Γιάννη Τρεπεκλή.
Β) Σε όλες τις αρμόδιες με το θέμα υπηρεσίες.
3) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Α) Γραφείο Προέδρου κ. Γιώργου Χονδρογιάννη
Β) Γραφείο Αντ/δρου κ. Παντελή Κοντού
Γ) Κοινοποίηση στα μέλη.
4) ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Γραφείο Προέδρου κ. Δημ. Χαρίτου
Κοινοποίηση στα μέλη.
5) ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Γραφείο Προέδρου κ. Μπράμου
Κοινοποίηση στα μέλη.
6) ΟΜΟΣΠ.ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Γραφείο Προέδρου κ. Μπρετάνου
Κοινοποίηση στα μέλη.
7) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
8) ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
9) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ –ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
10) ΛΥΡΑ Ν.Ε.(ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ).
11) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ.κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ - Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ –Χ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.
12) Μ.Μ.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ).

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ο Σύλλογός μας είναι πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός με έδρα την Θεσ/νίκη και ένας από τους βασικούς όρους του καταστατικού μας έχει σαν στόχο την προώθηση του πολιτισμού και την συμπαράσταση και βοήθεια προς την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κέρκυρα.
Με την παρούσα γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας είναι στη διάθεσή όλων των αρμοδίων φορέων του νησιού μας για την σύναψη οποιασδήποτε συνεργασίας σχετικά με την προώθηση του πολιτισμού ,του τουρισμού, των παραδοσιακών προϊόντων και γενικά όλων των λοιπών σχέσεων της Κέρκυρας με τη Βόρεια Ελλάδα, καθόσον υπάρχει θέληση , εμπειρία και πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα προτάσεων για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Επειδή όμως οι ενέργειες αυτές αφορούν μεγάλης κλίμακας και έκτασης διαφήμιση και οργάνωση, οι δικές μας δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτουμε δεν επαρκούν.
Λόγω της μεγάλης αλλαγής και ανατροπής που επέφερε η κατασκευή της Εγνατίας οδού , πιστεύουμε ότι η Κέρκυρα, για το καλό όλων των κατοίκων της, πρέπει να πράξει αυτό που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ,δηλαδή να διαφημίσει και να προβάλει κάθε γεγονός που φέρνει το νησί μας σε πλεονεκτική θέση σε όλους τους τομείς.
Ήδη από τον Σύλλογό μας καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού. ( Περίπτερα σε εκθέσεις - Παραστάσεις με το 40μελές μουσικο-χορευτικό μας συγκρότημα – Ομιλίες – Συνεντεύξεις σε ΜΜΕ – Εκπομπές στην τηλεόραση κλπ ). Επίσης, τα γραφεία του Συλλόγου συνεχίζουν να αποτελούν μία μόνιμη πηγή εξυπηρέτησης και πληροφόρησης.
Πιστεύουμε πως θα είχε μεγάλο και θετικό αποτέλεσμα η οργανωμένη, συλλογική και προπάντων σε διαρκή και μόνιμη βάση παρουσίαση του νησιού μας σε όλους τους Δήμους της Αντιπερ/ριας Θεσσαλονίκης και σε όλες τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και των γειτονικών Βαλκανικών χωρών. Eίμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ήλθε πλέον ο καιρός και λόγω γειτνίασης (ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ) , να γίνει συνήθεια των βορειοελλαδιτών η επίσκεψη τους στη Κέρκυρα όλο το χρόνο και η συνεργασία τους σε όλους τους τομείς με το νησί μας.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Προτείνουμε όπως συσταθεί μία μόνιμη επιτροπή, με έδρα την Θεσσαλονίκη, που να έχει σαν στόχο την προώθηση των σχέσεων της Κέρκυρας με τη Β. Ελλάδα και την οργάνωση προγραμμάτων πληροφόρησης, πολιτιστικών κλπ. εκδηλώσεων προβολής.
Με την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για το καλό του τόπου μας, είμαστε στη διάθεση όλων των φορέων του νησιού μας για το ξεκίνημα με όσον το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς .-
Eπικοινωνία με τον σύλλογο: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ « Οι Φαίακες » Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55 Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945 274 679
e-mail: feakes2000@gmail.com http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com
ΑΠΟ ΤΟ Δ. Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15-1-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.