Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ Τ. ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προς συντάκτες πολιτιστικών θεμάτων
Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ « ΦΑΙΑΚΩΝ » ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΜε δύο κερκυραϊκές ορχήστρες πραγματοποιήθηκε φέτος ο ετήσιος χορός

του Συλλόγου Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» στο κοσμικό κέντρο «ΕΡΩΣ». της Θεσσαλονίκης

Ο χορός για μια ακόμα χρονιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία από άποψης ποιότητας αλλά και προσέλευσης. Η μεγάλη αίθουσα του κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και το κλίμα είχε έντονο Κερκυραϊκό χρώμα .

Η εκδήλωση άρχισε με τις Κυρίες του χορευτικού φορώντας τις πανέμορφες κερκυραϊκές φορεσιές, να πετούν λουλούδια από το υπερώων της αίθουσας προς τους καλεσμένους και η χορωδία με την ορχήστρα από κάτω τραγουδούσαν καντάδες . Το θέαμα ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό και ο κόσμος ,παίρνοντας μία πρώτη γεύση ,ζεστάθηκε κερκυραϊκά και άναψε για καλά το γλέντι.

Στη συνέχεια ένα σύνολο από σαράντα περίπου συντελεστές, που αποτελούσαν το Μουσικο- χορευτκό παραδοσιακό συγκρότημα του Συλλόγου( Χορωδία- Χορευτικό και Ορχήστρα), μετέφερε τον κόσμο στο νησί των Φαιάκων και στα άλλα Ιόνια νησιά, αφού εκτός από κερκυραϊκούς χορούς χόρεψαν και χορούς από την Κεφαλονιά την Λευκάδα ,τη Ζάκυνθο. Στη συνέχεια το μέλος της χορωδίας Νίκη Λαλούση, μητέρα του γνωστού Βαρύτονου Άλκη Λαλούση συνοδευόμενη από την χορωδία χάρισαν στον πρόεδρο του συλλόγου Θέμ Παγιατάκη το τραγούδι «Δρόμοι Παλιοί»Τη σκυτάλη πήρε η Κερκυραϊκή ορχήστρα με συντελεστές τους: Aντώνη Ρωμαίο -Φάνη Χονδρογιάννη και Γιώργο Χονδρογιάννη ,οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου ,ήλθαν ειδικά από την Κέρκυρα και χάρισαν στους προσκεκλημένους ένα πλούσιο από άποψης ποικιλίας και ποιότητας πρόγραμμα. Το γλέντι άναψε για τα καλά και η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη από κόσμο και πολύ νεολαία που χόρευαν κερκυραϊκούς και άλλους χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και για φινάλε, καλλίφωνα μέλη της χορωδίας των Φαιάκων συνοδευόμενα από την κερκυραϊκή ορχήστρα τραγούδησαν παλιά κερκυραϊκά τραγούδια σε μία ατμόσφαιρα μυσταγωγίας.

Χαιρετισμό στους καλεσμένους απεύθυνε η Γεν. Γραμματέας του συλλόγου Αλέκα Καλαϊτζόγλου.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης , Σταύρος Καλαφάτης, Χρύσα Αράπογλου, Κώστας Γκιουλέκας, Αποσ. Τζιτζικώστας,

Από τον Δήμο Τριανδρίας ο συμπατριώτης μας δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καρούμπης . Ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά Δημ Μουζακίτης. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Συκεών Γιάννης Δαλάτσης και ο Διευθυντής συμπατριώτης μας Φάνης Γαστεράτος .Το προεδρείο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης. . Η Γ. Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών και από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Λία Κεκελέκη, O Μαέστρος της Μπαντίνας Δ. Καλαμαριάς συμπατριώτης μας Γιώργος Κορωνάκης, εκπρόσωποι δήμων ,πολιτιστικών συλλόγων και χορωδιών. Κοντά στον σύλλογο και ο ολυμπιονίκης μας των Παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου 2004 συμπατριώτης μας και μέλος του Συλλόγου των Φαιάκων, Ανδρέας Κατσαρός.-(Αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιοι). Ο Ανδρέας είναι φοιτητής της Νομικής Σχ. του Αριστ. Παν/μίου Θεσ/κης και έχει βραβευθεί από τον σύλλογο. Μαζί του ο πατέρας του ιατρός κ. Κατσαρός και η μητέρα του Εφέτης κ. Τ. Χειμαριού από τα παλαιότερα μέλη του συλλόγου.

Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν από την Κέρκυρα η Υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου, οι Βουλευτές Κέρκυρας Νίκ. Δένδιας και Χαρ. Χαραλάμπους, η Γεν. Γραμμ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βάσ. Αλεξανδρίδου . Ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφ. Πουλημένος ,ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ , ο Δήμαρχος Αχιλλείων Ερωτ. Καρύδης. Ο συμπατριώτης μας Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος Γιώργος Κάρτερ από τους καλούς φίλους του συλλόγου. Και ακόμα πολλοί Υπουργοί και βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Διοικητικού σύμβουλου που ήταν όλοι παρόντες : Ο πρόεδρος Θέμης Παγιατάκης, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Παυλίδης και Βαρβάρα Μαυρίδη, Η Γεν Γραμματέας Αλέκα Καλαϊτζόγλου, η Ταμίας Σπυριδ. Αυγερινού, Η Έφορος Δημ. Σχέσεων Νατάσα Θύμη, Ο Έφορος Λέσχης Αντώνης Κεκελέκης , η Ειδ. Γραμ. Μαρία Μοναστηριώτη και το μέλος Τασούλα Κωνσταντινιδου. Την διεύθυνση των παραδοσιακών τμημάτων του συλλόγου είχαν, ο Γιάννης Καλαϊτζόγλου της χορωδίας , η Μαίρη Μουλαλή του χορευτικού και ο Ντίνος Λαϊνίδης της Ορχήστρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.