Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Δ.Τ. ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2009




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ

ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Με την μέριμνα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ , τα μέλη της Κερκυραϊκής παροικία της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τον Άγιο μας με λαμπρότητα ,όπως κάθε χρόνο, με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με. επίκεντρο τον Μεγαλοπρεπή Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος του Δήμου Τριανδρίας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εκδηλώσεις :

Tην 11η Δεκεμβρίου ,παραμονή της εορτής, το απόγευμα ,πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς εμβάδος ( Πασουμάκι) και της Εικόνας του Αγίου την οποία είχαν φέρει από την Καισαρεία Μικρασιάτες πρόσφυγες της περιοχής . Έλαβαν μέρος η Φιλαρμονική της Αστυνομίας ,πολλοί Ιερείς, Κυρίες του Κερκυραϊκού Συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρα του συλλόγου. Ακολούθησε   Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ ΄Αρτοκλασίας , Χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. κ. ΑΝΘΙΜΟΥ ,ο οποίος κατά την κήρυξη του Θείου Λόγου ,αναφέρθηκε εκτενέστατα στο βίο και τα θαύματα του Αγίου μας και θεώρησε ευτυχείς τους Κερκυραίους που έχουν κοντά τους την θεία χάρη του Αγίου. Την ημέρα της εορτής 12η Δεκεμβρίου ,εψάλλει Πανηγυρική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.

Ακολούθησε δεξίωση στην οποία τα μέλη του Δ. Σ.. του Συλλόγου παρακάθισαν με
τον Παναγιότατο .Ζήτησαν δε και έλαβαν την ευλογία του , για την πραγματοποίηση και ευόδωση των σκοπών και επιθυμιών του Συλλόγου, καθόσον ο Παναγιότατος γνωρίζει τη δράση και τις σχέσεις του Συλλόγου με την εκκλησία. Δήλωσε δε ότι θα βρίσκετε πάντοτε κοντά στο σύλλογο.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε ο Σύλλογος στα μέλη του και η χορωδία με το χορευτικό και την ορχήστρα του συλλόγου χάρισαν στους παρευρισκομένους κερκυραϊκά παραδοσιακά τραγούδια και καντάδες .Δεν έλειψαν βέβαια και οι παραδοσιακές τηγανίτες.

Να σημειωθεί ότι, φέτος ο Σύλλογος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε με αντιπροσωπία του ,τα λάβαρα και κυρίες με τις παραδοσιακές φορεσιές , και στις γιορτές του νεοαναγειρόμενου Ι. Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Δήμο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης .Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση εκκλησίες της Θεσσαλονίης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.