Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ


ΦΩΤΟΓΡ. ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ







ΕΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΑΓΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                   


                                          Ανδρική  Χορωδία Κέρκυρας ( Δ. Θέατρο )                   


                                                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη με τους «Φαίακες» Β. Ελλάδος.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ι Φ α ί α κ ε ς
συνεχίζοντας τις πολιτιστικές του δραστηριότητες με στόχο την διάδοση των παραδόσεών μας στη Βόρεια Ελλάδα, πήρε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές που οργανώθηκαν στην πλατεία Χαριλάου με κερκυραϊκούς –επτανησιακούς χορούς.
Η κατάμεστη από κόσμο πλατεία ήταν κατάλληλα διακοσμημένη με Χριστουγεννιάτικα δένδρα και καραβάκια με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ένα ξεχωριστό θέαμα. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους θεσσαλονικείς να γνωρίσουν και να απολαύσουν τους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια του νησιού μας, μέσα σε μία πανέμορφη γιορταστική ατμόσφαιρα.
Κυρίες του συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές μοίρασαν στον κόσμο χάρτες-βίντεο κλπ για το νησί μας. Επίσης έδιναν πληροφορίες σχετικά με την Εγνατία οδό η οποία έφερε πολύ πιο κοντά την Κέρκυρα στην Β. Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί 11 & 12/12/11 οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου μας με λιτανείες κλπ. θρησκευτικές εκδηλώσεις. Το βράδυ ο σύλλογος είχε οργανώσει την κερκυραϊκή βραδιά με το «Αντάμωμα της Κορφιάτικης Παρέας» με λουκουμάδες ,μέλι , κονιάκ που εξελίχθητε σε ένα μεταμεσονύκτιο γλέντι ,με την ορχήστρα του συλλόγου να ανάβει φωτιές. Το γεγονός ότι στην αίθουσα είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, δίνει στο σύλλογο τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζει το πλούσιο και δημιουργικό του έργο. Έτσι συνεχίζεται με πολύ καλά αποτελέσματα η πλαισίωση του συλλόγου με όλο και περισσότερους συμπατριώτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη.
Παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του Δ.Σ Θέμης Παγιατάκης. και όλα τα μέλη . Οι Ν.Παυλίδης. Β. Μαυρίδη, Μ. Καλαιτζόγλου. Ν. Θύμη. Σπυρ. Αυγερινού. Μ. Μοναστριώτη. Ν. Λαλούση . Α. Κωνσταντινίδου . Ο Ειδικός Σύμβουλος Γ.Καλαιτζόγλου. Η δασκάλα των χορών Μαίρη Μουλαλή.
Στο σύλλογο προετοιμάζονται για τις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις που είναι: H κοπή της Βασιλόπιτας, ο Ετήσιος μεγάλος χορός και μία πολυήμερη εκδρομή.
Για τους συμπατριώτες, τους φοιτητές και όλους τους φίλους,
Η Διεύθυνση του συλλόγου είναι : Μερκουρίου 10 . Τ . Κ. 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλέφ, και φαξ. 2310 423 812 Κιν.6945 274 679 -E-MAIL feakes2000@gmail.com http:/feakeshtessaloniki.blogspot.com - και στο f / b «Φαίακες Σύλλογος Κερκυραίων. Θεσσαλονίκη»